Momenteel faciliteren wij strategiesessies, innovatie workshops, trainingen en presentaties ook remote.  Lees meer over onze expertise op dit gebied.

Multidisciplinair team: de drie voordelen

door | 30 november 2017 | Innovatiestrategie

Leestijd: 4 minuten

Multidisciplinaire teams komen steeds vaker voor. Ik help als innovatiecoach multidisciplinaire teams beter samen te werken. Zo behalen ze hun doelen gemakkelijker.  In dit artikel leg ik uit wat een multidisciplinair team is. Daarnaast vertel ik je waarom dit team waardevol is. En als laatste geef ik je de stappen om zelf een multidisciplinair team samen te stellen.

Wat is een multidisciplinair team?

Een multidisciplinair team is een team met leden van verschillende afdelingen. Je kunt hierbij denken aan medewerkers van de afdeling ict, marketing, finance of planning- en uitvoering. Wanneer gebruik je nu een multidisciplinair team? Bij innovatieprojecten is een multidisciplinair team eigenlijk altijd een goed idee.


Waarom is een multidisciplinair team een goed idee?

Stel je ontwikkelt een nieuw product. Dan zal een marketeer vooral letten of hij het product geloofwaardig kan communiceren. Een ict-medewerker bekijkt of het ontwikkelen van het product technisch mogelijk is. Een collega van de planning en uitvoering is misschien geïnteresseerd in het logistieke proces. Door samen te werken in één team ontwerp je betere producten. Want je houdt rekening met ieders belang.

Multidisciplinair team: de drie voordelen

Ik zie in mijn eigen praktijk drie voordelen van multidisciplinaire teams. Hier zijn ze.

1.Multidisciplinaire teams creëren draagvlak

Goede ideeën worden niet automatisch geaccepteerd door de organisatie. In populair engels wordt dit het ‘not invented here’ syndroom. Als je mensen niet betrekt bij het ontwerp dan accepteren nieuwe dingen moeilijker. Maak ze dus onderdeel van het eerste moment: het idee generatie proces.

Spelers betrokken
Je kunt het ‘not invented here’ syndroom voorkomen met in een multidisciplinair team. Want je hebt de belangrijkste spelers al betrokken doordat je 1 team hebt opgezet. Dus heb je draagvlak. Dit draagvlak is met name belangrijk bij innovatieprojecten. Want als je echt iets nieuws ontwikkelt, dan verandert er vaak iets in de manier van werken.

Schuld geven
In 2017 begeleidde ik een team dat werkte aan de verbetering van de Hogesnelheidslijn. Treinen stranden regelmatig en we waren naarstig op zoek naar een oplossing. In het multidisciplinaire team zaten engineers van Nedtrain, analisten van NS Reizigers en projectleiders van ProRail.

Het viel me op dat de teamleden elkaar niet de schuld gaven. Sterker nog, ze bedachten gezamenlijk een oplossing. Nedtrain, NS Reizigers en ProRail accepteerde de oplossing omdat de oplossing door het multidisciplinaire team ontworpen was.

2.Multidisciplinaire teams leren sneller

Multidisciplinaire teams leren sneller. Dit ontstaat met name als ze ook vaker fysiek samen werken. Iemand van de afdeling finance die jaren maar met financials samenwerkt leert niet zoveel meer. Maar wanneer je wordt blootgesteld aan andere, en dus nieuwe teamleden dan leer je weer meer. Des te intensiever je samenwerkt des te groter dit effect.

Onzekerheid
Bij innovatieprojecten geldt dat je nog sneller kunt leren. Deze projecten kenmerken zich door veel onzekerheid. Als team moet je elke keer onverwachte problemen zien op te lossen. Elk opgelost probleem voegt weer wat aan je bestaande kennis toe.

Frustratie
Ik herinner me een ander multidisciplinair team. In het team ontstond frustratie en onbegrip door een terugkerende bedieningsfout in de trein. Dus planden we een aparte sessie.  Één teamlid legde uit wat er aan de hand was. De mede-teamleden reageerden positief. Ze begrepen ineens beter waarom het zo lastig was. Eén teamlid zei het volgende:

“Ik heb me niet voldoende gerealiseerd dat een voor mij eenvoudige
instructie voor iemand anders moeilijk te begrijpen is.”


3.Multidisciplinaire teams zijn resultaatgerichter

Een goed samengesteld multidisciplinair team levert meer resultaten op.

1+1 = 3
Bij het ontwerpen van een nieuw product is het slimmer om medewerkers bij elkaar in één team te zetten. Doordat ieder zijn eigen expertise inbrengt zal het ontwerp en de ontwikkeling van het nieuwe product beter zijn. Denk maar aan het sommetje 1+1=3.

Goede match
Met de juiste mensen aan tafel zorg je ervoor dat het team tempo kan blijven maken. Je hoeft niet te wachten op derden, maar je kunt zoveel mogelijk samen oppakken. Let op! Check goed of je team wel een goede match is met de uitdaging waar je voor staat. Het heeft geen zin om finance uit te nodigen als je idee totaal geen financiële aspecten heeft.

Legal en privacy
Ik herinner me nog dat ik een nieuw innovatief product ontwikkelde met smartphones en GPS. Stom genoeg was ik vergeten de afdeling legal en privacy uit te nodigen voor het project. Wat bleek? Er zaten serieuze privacy-risico’s aan het idee. Dus liep het project vertraging op. Met een beter samengesteld multidisciplinair innovatieteam hadden we sneller resultaten geboekt.

Multidisciplinaire teams samengevat

Een multidisciplinair team is een van de sleutels tot succesvoller vernieuwen. Door met meerdere disciplines samen te werken aan het ontwerp en ontwikkeling van je product of business model creeer je meer draagvlak, leer je sneller en ben je ook productiever.

Ik wens je veel succes met opzetten van je innovatieteam.

Tot Friday!

Joey Gonesh | Innovatie Strateeg en founder Friday out of the Box

Joey Gonesh is oprichter van innovatiebureau Friday out of the Box. Als innovatiestrateeg werkt hij voor bedrijven zoals Nike, NS, ProRail en HP Enterprise. Hij doceert aan universiteiten en is professioneel spreker over creativiteit, innovatie en ondernemerschap. Voetbal is zijn tweede liefde. Als jeugdtrainer staat hij op het veld bij Desto in Vleuten.

Recente artikelen

Design Thinking technieken: onze top 5

Design Thinking technieken: onze top 5

Design Thinking is onze favoriete innovatiemethode. De methode bestaat uit 5 stappen, die je iteratief doorloopt. Er zijn veel creatieve technieken om elke stap van Design Thinking uit te voeren. Welke adviseren wij als innovatiebureau? In dit artikel delen wij onze...

9 technieken voor het stellen van een goede vraag

9 technieken voor het stellen van een goede vraag

Het vermogen om goede vragen te stellen wordt enorm onderschat. Ook tijdens innovatietrajecten. Goede vragen stellen is essentieel om anderen te helpen, van hen te leren, een probleem te begrijpen om met de juiste oplossing te komen, of om te begrijpen waarom iemand...

Waarom investeren managers eigenlijk in Design Thinking?

Waarom investeren managers eigenlijk in Design Thinking?

Er waren al talloze webshops voordat Coolblue succesvol werd, smartphones voordat Apple de Iphone introduceerde, sociale netwerken vóór Instagram en elektrische auto’s vóór Tesla. Toch veroverden deze bedrijven een winnende marktpositie. Hoe? Door hun niet aflatende...

Design Thinking: de kracht van framing

Design Thinking: de kracht van framing

Framen is een belangrijk onderdeel van design thinking. Lees in dit interview met Fieke Sluijs over de betekenis van framing, krijg tips hoe je het framen kunt leren. En leer wat de design thinking mindset is. Wat is framing? Framing is vanuit verschillende...

Wat is innovatie? En welke typen zijn er?

Wat is innovatie? En welke typen zijn er?

Innovatie betekent letterlijk vernieuwing. Door te vernieuwen blijf je competitief. Dus innovatie is essentieel voor het voortbestaan van je bedrijf. En voor groei. Maar wat is innovatie nu eigenlijk precies? Welke soorten zijn er? En hoe doe je dat dan, innoveren?...

Volg ons

Recente video’s

Gratis download 
Idee generatie: 46 technieken om uit je box te komen 

Artikel Idee Generatie 46 technieken om uit je box te komen | Friday out of the Box

    Ja, ik ontvang graag het artikel en de nieuwsbrief*

    Pin It on Pinterest

    Share This