fbpx

Design Sprint

Be like Google. Ontwikkel en test een nieuw product of dienst in 5 dagen.

Nieuw product, dienst of proces

In co-creatie met je klant

5 – 7 deelnemers

}

In 5 dagen 

Online of op locatie

700% efficiënter

Design Sprint

Be like Google. Ontwikkel en test een nieuw product in vijf dagen.

 

99%
Je bent 99% van de tijd superdruk met het runnen van je business. En dat goed doen is extra moeilijk in deze crisistijd. Het voelt als een luxe om met nieuwe dingen bezig te gaan. Toch weet je dat als je niet vernieuwt, je bedrijf niet toekomstbestendig blijft.

Blijf bewegen
Je wilt je organisatie dus wel in beweging houden. Om onderscheidend te blijven in de markt. Maar je huidige mensen van de operatie aftrekken? No way! Waar haal je de tijd, kennis en aandacht vandaan? 

Design sprint voor écht creatieve oplossingen
Dit is waar een design sprint je bij helpt: een gestructureerd innovatieprogramma waarin je een complex probleem in 5 dagen oplost en test.

Wanneer is het tijd voor een design sprint?
Managers zetten design sprints in als ze écht creatieve en dus onderscheidende oplossingen zoeken. Denk aan een nieuwe digitale dienst, een onderscheidend product of een out-of-the-box procesverbetering.

Sneller, effectiever, goedkoper
Dat een design sprint werkt blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Volgens Amr Khalifehs leveren design sprints een kostenbesparing op van 200% en een efficiencyverhoging van 700%. Je innoveert dus sneller, effectiever en goedkoper.

Hoe werkt het?
Jij geeft ons een complex probleem. Onze ervaren innovatie consultant begeleidt jouw team in 5 dagen naar de beste creatieve oplossingen. En testen deze met echte klanten of gebruikers.

Met een design sprint breng je je organisatie in beweging met respect voor de operatie.

Hackathon Heembouw | Friday out of the Box

Klantcase Jumbo Maritime

Ontdek hoe we Jumbo Maritime helpen de industrie te transformeren met design sprints.

N

Wereldwijd patent

N

Nominatie Computable award

N

Terugverdiend in 2 jaar

Design sprint: visualisatie van het programma

Programma en deliverables Design Sprint FOOTB

Resultaten Design Sprint

T

Focus op problemen vanuit de klant

Bij design sprints staan klanten centraal.
Alles wat je ontwerpt en test helpt de klant verder.

R

Snel bewijs of je op de goede weg bent

Met heldere validatiemomenten in de sprint weet je of je oplossing echt voldoet aan de klantwens.

Efficiënt

Door het gebruik van bewezen methoden zoals Design Thinking verspillen we geen moment van jouw kostbare tijd.

Unieke benadering

Geen organisatie is hetzelfde en elke uitdaging is uniek. Daarom vullen wij bewezen methoden aan met eigen tools.

Het Friday out of the Box team bracht een geweldige energie en creativiteit mee in de workshop. Mijn team was erg enthousiast over de dag zelf, en onze business stakeholders zijn erg onder de indruk van de output. Dankjewel voor een fantastische samenwerking.

Leonie Weber

Director Supply Chain Technology Europe, Nike

In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday out of the Box een nieuw innovatie programma gelanceerd. Mede door de professionele design sprint en coaching, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Ik kijk uit naar het vervolgtraject. 

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead, Hewlett Packard Enterprise

“Joey van Friday out of the Box heeft onze eerste Design Sprint (op maat) volledig gefaciliteerd en begeleid. We zijn aan de slag gegaan met een uiterst netelig probleem, en tot onze eigen verbazing evolueerde tijdens de sessies een aanvankelijk nog wat vage oplossingsrichting tot een goed doorontwikkeld en gedetailleerd uitgewerkt concept dat door de opdrachtgevers enthousiast werd onthaald. Dit smaakt naar meer.”

Erik Ooijen

Innovatie Lead, Immigratie- en Naturalisatiedienst

Veelgestelde vragen over design sprint bureaus

Wat doet een design sprint bureau?

Een design sprint bureau gidst je team door de design sprint.

Friday out of the Box faciliteert design sprints van A tot Z, inclusief:

  • ontwerpen van het programma
  • faciliteren van de design sprint door een professionele facilitator
  • inrichten van de war room (de ruimte waar design sprint plaatsvindt) 
  • communicatie over de design sprint
  • documentatie van de designsprint met tekst, graphic recording (visuele verslaglegging), fotografie en/ of video
Wanneer huur je een design sprint bureau in?

Je huurt een design sprint bureau in als het resultaat van de design sprint belangrijk is. Er staat iets op het spel, waardoor je er zeker van wilt zijn dat er iets goeds uit de sprint komt.

Je huurt ook een design sprint bureau in als het binnen je organisatie maar niet lukt om innovatieve ideeën concreet te maken. In sommige gevallen is dit vanwege gebrek aan kennis, in andere gevallen omdat andere zaken (klanten bijvooorbeeld) altijd voorrang krijgen boven innovatie. Met een externe partij, die de voortgang van je innovatieprojecten bewaakt, lukt dit gemakkelijker.

Een ander argument om een design sprint bureau in te huren is dat je wilt leren van de professionals. Je bent van plan om uiteindelijk zelf design sprints te faciliteren, maar je hebt nog te weinig ervaring om dit te doen. Dan is het fijn als je kunt afkijken bij een professionele facilitator van een design sprint bureau.

Als laatste kun je een design sprint bureau inhuren als je jouw mensen wilt inspireren om op een andere manier problemen op te lossen. Een design sprint is een perfecte manier om kennis te maken met agile werken. Het geeft je team gegarandeerd energie, en handvatten om productiever en meer oplossingsgericht te werken.

Wat je reden ook is om een design sprint bureau in te huren, bij Friday out of the Box denken we graag met je mee.

Wat kan een design sprint bureau niet voor je doen?

Een design sprint bureau kan niet de juiste mensen voor je selecteren. We kunnen je als design sprint bureau adviseren over een goed design sprint team, maar de selectie ligt bij jezelf. Teamselectie is een belangrijke voorspeller van innovatief resultaat. Let hier dus goed op.

Verder kan een design sprint bureau de capaciteit niet voor je vrijmaken. Soms zie je dat mensen niet alle dagen beschikbaar kunnen zijn en een design sprint dus deels als iets vrijblijvends zien. Dit is zonde want ook dit heeft direct resultaat op de kwaliteit van het resultaat.

Daarnaast kan een design sprint bureau niet garanderen dat jouw team de meest creatieve oplossing durft te kiezen. Toch is dit een belangrijke stap in de design sprint. Als ze dit wel durven dan zien wij een belangrijke relatie met een psychologisch veilige bedrijfscultuur. Check dus van tevoren goed of jouw bedrijfscultuur dit soort aanpakken wel echt durft te steunen. Dat betekent vaak meer dan budget beschikbaar maken voor een design sprint bureau.

Tenslotte is het goed om je te realiseren dat een design sprint bureau gaat over het proces, maar niet over de inhoud. Het bureau schept de voorwaarden om tot de beste resultaten te komen, maar het is uiteindelijk aan jullie om ideeën te genereren, selecteren en implementeren.

Kunnen we zelf design sprints leren faciliteren?

Zeker, wij leiden interne innovators op tot professionele design sprints facilitators in de zesdaagse training Design Sprint Facilitator. Deze innovatietraining wordt incompany aangeboden en start twee keer per jaar voor individuen, in januari en september. 

Na deze training kun je — als interne of externe innovatieconsultant — professionele design sprints ontwerpen en faciliteren. Maar je leert ook hoe je creatieve tools gebruikt om de beste ideeën uit jouw teams te halen. Je krijgt tijdens deze out-of-the-box leerervaring een professionele design sprint toolbox. Succes gegarandeerd. 

Wat denk je? Is het tijd voor een videocall?

Plan een afspraak met Joey, wanneer het jou uitkomt.

Welke dag komt jou het beste uit?*

Voorkeur tijdstip

Name(Vereist)
Welke dag komt jou het beste uit?*(Vereist)
Voorkeur tijdstip(Vereist)

Joey Gonesh | Innovatie strateeg | Froday out of the Box | Innovatiebureau Utrecht

Joey Gonesh,
Oprichter, Innovatie Strateeg