fbpx

Hackathon

Ga compleet out-of-the-box met je team tijdens een inspirerend event.

70+

Hackathons
in 14 industrieën

100%

Meer creatieve
ideeën

9,1

Gemiddelde
beoordeling

Hackathon

Wat is een hackathon?
Een hackathon is een evenement waarbij je in een korte tijd zo veel mogelijk out-of-the-box ideeën bedenkt, hackt, voor een uitdaging. Afhankelijk van het type uitdaging nodig je voor een hackathon collega’s, experts of klanten uit. Want meerdere perspectieven leiden tot meer creativiteit. Een hackathon eindigt vaak met een presentatie van de lichte prototypen van de ideeën aan het management of een jury.

Voor wie is een hackathon?
Wij organiseerden meer dan 70 hackathons in 14 industrieën voor HR-managers, ICT-managers, algemeen directeuren en innovatiemanagers. Ze waren op zoek naar innovatieve ideeën voor andere manieren van samenwerken, apps en producten of diensten.

 

Wanneer is het tijd voor een hackathon?
Heb je een complexe uitdaging? En kan je deze uitdaging niet alleen oplossen? Wil je daarom alle slimheid en ideeën uit een grote groep specialisten halen? En wil je een hoop nieuwe energie losmaken in de organisatie? Dan is het tijd voor een hackathon.

Voordelen van een hackathon
Met een hackathon bedenk je in co-creatie out-of-the-box ideeën voor jouw specifieke uitdaging. Je maakt lichte versies van prototypen, je verbetert de onderlinge samenwerking met collega’s van andere afdelingen en je medewerkers lopen aan het eind van de dag de deur uit vol met inspiratie om zelf aan de slag te gaan met creativiteit en innovatie.

“We kijken terug op ontzettend leuke en goede dagen met veel energie en fantastische ideeën van onze collega’s. Dat er maar vele hackathons mogen volgen!“

Nienke Schilstra, HR Manager Heembouw

”Friday out of the Box bracht een geweldige energie en creativiteit mee in de workshop. Mijn team was erg enthousiast en onze business stakeholders waren erg onder de indruk van de output.”

Leonie Weber
, Director Supply Chain Nike

“Wij zijn zeer tevreden over de professionele aanpak van Friday out of the Box. De werkwijze, stijl en persoonlijke touch zijn top en het uiteindelijke rapport is supersnel opgeleverd en ziet er ook nog eens heel tof uit.”

Nancy Weststrate, Marketing manager Strypes

Ontwerp van een hackathon

Met een hackathon bedenk je out-of-the-box oplossingen voor een complex probleem en maak je daar lichte prototypen van.  Zo’n inspirerend evenement vraagt veel voorbereiding. Ga je zelf aan de slag met het organiseren van een hackathon?

In deze video neemt hackathon facilitator Nina Hogeveen je mee in 3 ontwerpfouten die wij zelf hebben gemaakt tijdens het creëren van het ontwerp van een hackathon. 

Zo hoef jij deze fouten niet meer te maken als je zelf een hackathon gaat faciliteren.

“Een hackathon stelt deelnemers in staat om hun creativiteit te gebruiken om problemen op te lossen en de wereld te veranderen.” – Sanne Lichtendahl

Plan een afspraak met Sanne, wanneer het jou uitkomt.

Welke dag komt jou het beste uit?*

Voorkeur tijdstip

Name(Vereist)
Welke dag komt jou het beste uit?*(Vereist)
Voorkeur tijdstip(Vereist)

Sanne Lichtendahl | Friday out of the Box | Innovatiebureau Utrecht

Sanne Lichtendahl
Partner, Hackathon facilitator