Experimenteer en zet door

Je innovatiekoers bepalen

Grip
Met doelen houd je grip op de toekomst. Dus wil je als manager een koers bepalen die zowel het uitnutten van je huidige business model respecteert, maar ook nieuwe opties verkent.

Tandenloos
Zonder gedragen koers met doelstellingen zijn je innovatie-initiatieven tandenloos. Gefragmenteerde projecten, conflict over capaciteit en budget bepalen de stemming.

Innovatie organiseren
Het ontwikkelen van een innovatiekoers is interessant als er nog geen heldere innovatiedoelstellingen zijn, je opnieuw wilt nadenken hoe je innovatie wilt organiseren of als je wilt weten waar je kunt verbeteren.

Innovatiestrategie

Een innovatiestrategie is een plan waarin je doelen bepaalt, hoe je deze doelen gaat besturen en hoe je innovatie organiseert. Ga met je managementteam in 3 efficiënte workshops naar een onderscheidende innovatiestrategie.

Business Model Design

Met een creatief business model zet je een stevige stap naar een unieke marktpositie met een goed verdienmodel. Ga in 3 efficiënte workshops naar 5 verschillende business modellen. Kies de beste en versla de markt.

Innovatiescan

Met onze Innovatiescan meet je de innovatievolwassenheid van je organisatie op 4 niveau’s: innovatiestrategie, idee generatie, testen en marktintroductie. Ga in 3 stappen naar scherpe inzichten en een wetenschappelijk onderbouwd advies. 

Innovatiecoaching

Innovatieteams hebben soms wat extra support nodig. Een Innovatiecoach is de personal trainer van je innovatieteam. In zijn rugzak zitten de laatste tools, scherpe vragen en een geef niet op mindset. Zo haal je meer resultaat uit je innovatieprojecten.

Stimuleer business creativiteit

Complexe problemen oplossen

Dieper nadenken
We kennen het allemaal. Van die problemen die je niet gemakkelijk oplost. Problemen waarvoor je wat dieper moet nadenken. Waarvan je de oplossing moet ontwerpen in plaats van deze zo op papier te tikken.

Design Thinking
Wij gebruiken Design Thinking als methode voor probleemoplossing. Dat betekent dat de gebruiker centraal staat en we in co-creatie met klanten creatieve opties creeëren. En deze iteratief testen om snel te ontdekken wat wel en wat niet werkt.

Wanneer kies je voor complexe probleemoplossing?
Ga voor het oplossen van complexe problemen wanneer:

  • Je een nieuw product wil ontwikkelen
  • Je een nieuwe propositie wil bedenken
  • Je klanten in een vroeg stadium wil betrekken bij de ontwikkeling
  • Je wilt weten welke mogelijkheden nieuwe technologieën zoals augmented reality, kunstmatige intelligentie of big data je kunnen bieden.

Design Sprint

Een Design Sprint is een intensief innovatieprogramma waarin je met 5-7 deelnemers een complex probleem binnnen 1 week oplost. In co-creatie met de klant. Gebruik een Design Sprint om een moeilijk strategisch probleem op te lossen. Of als je een nieuw product of nieuwe dienst wil ontwikkelen.

Hackathon

Een Hackathon is een (online) evenement waarin je met 10+ deelnemers een moeilijke uitdaging op een creatieve manier oplost. In één dag doorlopen we verschillende stappen van Design Thinking.  Een Hackathon is erg geschikt om de interne samenwerking te verbeteren.

Remote Design Sprint

Een Remote Design Sprint is een intensief innovatieprogramma waarin je met 5-7 deelnemers een complex probleem binnnen 1 week oplost. Geheel online en in co-creatie met de klant. Gebruik een Remote Designs Sprint om een moeilijk strategisch probleem op te lossen. Of een nieuw product of nieuwe dienst te ontwikkelen.

Innovatie Booster

Een Innovatie Booster is een mini-hackathon waarbij je met 10+ deelnemers meer dan 50 creatieve oplossingen genereert in 2 uur. Een Innovatie Booster heeft een hoog inspiratie-gehalte. Zet deze dus vooral in als energizer voor je organisatie.

Het Friday Out Of The Box team bracht een geweldige energie en creativiteit mee in de workshop. Mijn team was erg enthousiast over de dag zelf, en onze business stakeholders zijn erg onder de indruk van de output. Dankjewel voor een fantastische samenwerking.

Leonie Weber

Director Supply Chain Technology Europe, Nike

In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday out of the Box een nieuw innovatie programma gelanceerd. Mede door de professionele design sprint en coaching, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Ik kijk uit naar het vervolgtraject. 

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead, Hewlett Packard Enterprise

We hebben met Friday out of the Box twee jaar op rij een Hackaton gedaan met een prettige voorbereiding en enthousiaste begeleiding. We kijken terug op ontzettend leuke en goede dagen met veel energie en fantastische ideeën van onze collega’s. Dat er maar vele Hackatons mogen volgen!

Nienke Schilstra

HR Manager, Heembouw

Pin It on Pinterest