Momenteel faciliteren wij strategiesessies, innovatie workshops, trainingen en presentaties ook remote.  Lees meer over onze expertise op dit gebied.

Business Model Design

Bedenk in 3 efficiënte workshops jouw winnend business model.

Ontwerp 5 business modellen

Met je managementteam

}

3 efficiënte workshops van 2,5 uur

s

Onderscheidende marktpositie

Online of op locatie

Word innovatie de baas

Business Model Design

Onderscheid jezelf met een slim bedrijfsmodel 

Onzekere tijd
Het is een onzekere tijd. Jij hebt met je managementteam de moeilijke taak de organisatie toekomstvast te maken. In plaats van meer van hetzelfde te doen, wil je nieuwe opties verkennen.

Slim verdienmodel
Met een creatief business model zet je een stevige stap naar een onderscheidende marktpositie. Wat zijn de beste product-marktcombinaties? Wat zijn slimme verdienmodellen? En lever je fysiek of digitaal? 

Dat is waar het business model design je bij helpt. Ga in 3 efficiënte workshops naar 5 verschillende business modellen. Kies de beste en versla de markt.

 

Resultaten

U

Begrijp je markt beter

We onderzoeken de dominante business modellen in je industrie. En identificeren kansen.

}

3 korte workshops

De workshops duren 2,5 uur.
Zo houd je tijd over voor andere zaken. 

Niet 1 business model, maar 5 alternatieven

Creativiteit ontstaat als je in opties denkt.
Dus ontwerpen we 5 opties. Van behoudend tot disruptief. 

Z

Scherp uitgewerkt rapport

Je wilt graag efficiënt werken. Wij ook.
Dus krijg je een scherp uitgewerkt rapport. 

Door Friday Out Of The Box zijn we in korte tijd tot een aantal ideeën gekomen waar we gezamenlijk achter staan en waar we nu mee aan de slag kunnen. Dit is voor ons enorm waardevol!

Nils de Bruijn

Partner, BVI Data Rebels

Dankzij Friday out of the Box hebben wij gedurfd innovatief te zijn binnen onze traditionele markt. Dit heeft direct geleid tot verbeterde zichtbaarheid en dus meer leads. Wij kijken terug op een zeer geslaagd begeleidingstraject met veel professionaliteit. Friday out of the Box is een originele, creatieve en betrouwbare partner. Bedankt!

Latifa Barou

Directeur, Inhouse Law Firm

In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday out of the Box een nieuw innovatie programma gelanceerd. Mede door de professionele design sprint en coaching, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Ik kijk uit naar het vervolgtraject. 

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead, Hewlett Packard Enterprise

Programma Business Model Design 

Workshop 1: Verken de markt, spot de kansen

Het doel van de eerste business model workshop is om je markt te begrijpen en kansen te identifceren. We geven je voorbeelden van dominante business modellen uit je eigen industrie, maar vooral uit andere industrieën.

Samen gaan we op zoek naar belangrijke trends die impact kunnen hebben op jouw business model. We sluiten de workshop af met een analyse van de klantgroepen en identificeren onvervulde klantbehoeften.

 

Workshop 2: Ontwerp 5 potentiële business modellen

Workshop 2 staat in het teken van het verkennen van verschillende business model opties. Daarom maken we in subgroepen 5 potentiële business modellen: van conservatief tot disruptief. Door te denken in opties bedenk je creatievere business modellen. En die zijn onderscheidend. Daarnaast analyseren we de sterktes en zwaktes van elke business model optie.

Workshop 3: Verfijn & selecteer winnend business model

Nu je weet welke business model opties er zijn is het tijd voor een verfijning van je business modellen. Tijdens deze workshop maak je van de 5 opties jouw ultieme business model. Daarnaast bedenk je verschillende waardeproposities voor jouw winnende business model. Je sluit de workshop af met het identificeren van onzekerheden in het gekozen business model. 

Bespreek rapport en identificeer vervolgstappen

Wij maken van de belangrijkste inzichen uit de workshops een kort maar scherp rapport. In dit business model rapport vind je:

  • de analyse van de markt;
  • de vijf alternatieve business modellen inclusief de voordelen en nadelen;
  • het geselecteerde business model inclusief de redenen voor de keuze.

We bespreken dit rapport met je en geven advies hoe je de belangrijkste onzekerheden in dit business model kunt testen met business experimenten.

Wat denk je? Is het tijd voor een videocall?

Plan een afspraak met Joey, wanneer het jou uitkomt.

Welke dag komt jou het beste uit?*

Voorkeur tijdstip

Joey Gonesh | Innovatie strateeg | Froday out of the Box | Innovatiebureau Utrecht

Joey Gonesh,
Oprichter, Innovatie Strateeg

Pin It on Pinterest