Momenteel faciliteren wij strategiesessies, innovatie workshops, trainingen en presentaties ook remote.  Lees meer over onze expertise op dit gebied.

Design Sprint

Be like Google. Ontwikkel en test een nieuw product of dienst in 5 dagen.

Nieuw product, dienst of proces

In co-creatie met je klant

5 – 7 deelnemers

}

In 5 dagen 

Online of op locatie

Test met echte klanten

Design Sprint

Be like Google. Ontwikkel en test een nieuw product in vijf dagen.

 

Wat is een design sprint?
Een design sprint is een intensief innovatieprogramma waarin je een complex probleem binnen één week oplost. De methode is bedacht door Google Ventures en vormt de basis voor hun baanbrekende innovaties.

Wanneer is het tijd voor een design sprint?
Managers kiezen voor de design sprint methode als ze een nieuw product, dienst, ervaring of oplossing willen ontwikkelen die niet voor de hand ligt. Onze ervaren facilitators begeleiden het team tijdens deze gestructureerde aanpak. Ook remote met digitale tools zoals Mural, Miro en Zoom.  

Welke vragen stel je tijdens een design sprint?

  • Met welk innovatief businessmodel versla ik de competitie?
  • Hoe kan ik nieuwe technologieën zoals artificial intelligence, augmented reality en big data sneller inzetten voor de business?
  • Welke onderscheidende producten kan ik voor mijn klanten ontwikkelen?
  • Met welke operationele verbeteringen kan ik de kosten drastisch verlagen?

Onderzoek: een design sprint is 200% goedkoper en 700% efficiënter

Dat een design sprint werkt blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Volgens Amr Khalifehs leveren design sprints een kostenbesparing op van 200% en een efficiencyverhoging van 700%. Je innoveert dus sneller, effectiever en goedkoper. 

De voordelen van een design sprint

  • Binnen één week een nieuw business model, product of proces.
  • Goedkopere conceptontwikkeling door snelle validatie en besluiten.
  • Krachtigere besluitvorming. Geen uitgebreide investeringsvoorstellen maar gevalideerde ideeën.

Is het tijd voor een innovatief product, dienst of oplossing? En wil je binnen een week een flinke stap maken? Kies dan voor een design sprint.

Hackathon Heembouw | Friday out of the Box

Klantcase Jumbo Maritime

Ontdek hoe we Jumbo Maritime helpen de industrie te transformeren met design sprints.

N

Wereldwijd patent

N

Nominatie Computable award

N

Terugverdiend in 2 jaar

Design sprint: visualisatie van het programma

Programma en deliverables Design Sprint FOOTB

Resultaten Design Sprint

T

Focus op problemen vanuit de klant

Bij design sprints staan klanten centraal.
Alles wat je ontwerpt en test helpt de klant verder.

R

Snel bewijs of je op de goede weg bent

Met heldere validatiemomenten in de sprint weet je of je oplossing echt voldoet aan de klantwens.

Efficiënt

Door het gebruik van bewezen methoden zoals Design Thinking verspillen we geen moment van jouw kostbare tijd.

Unieke benadering

Geen organisatie is hetzelfde en elke uitdaging is uniek. Daarom vullen wij bewezen methoden aan met eigen tools.

Het Friday Out Of The Box team bracht een geweldige energie en creativiteit mee in de workshop. Mijn team was erg enthousiast over de dag zelf, en onze business stakeholders zijn erg onder de indruk van de output. Dankjewel voor een fantastische samenwerking.

Leonie Weber

Director Supply Chain Technology Europe, Nike

In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday out of the Box een nieuw innovatie programma gelanceerd. Mede door de professionele design sprint en coaching, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Ik kijk uit naar het vervolgtraject. 

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead, Hewlett Packard Enterprise

Joey, Sanne en Fieke van Friday out 0f the Box hadden de sessie zeer goed voorbereid. Met veel energie en in een hoog tempo ontstonden snel de contouren van een nieuw model. Het team kijk (zeer) positief terug op de workshop. Winst is dat veel collega’s zich nu expliciet realiseren dat ons team over veel creativiteit beschikt en we daar dus vrij eenvoudig veel meer gebruik van kunnen en zullen maken.

Thomas Calis

Managing Director, Eurocept Pharmaceuticals

Programma Design Sprint

Een typische design sprint bestaat uit vijf dagen en wordt uitgevoerd door 5 tot 7 deelnemers uit je organisatie. Zij worden begeleid door 1 of 2 ervaren facilitators.

Na een intake met de eigenaar van de strategische uitdaging, bepalen we samen de leden van het design sprint team. Ook kiezen we de meest geschikte brainstorm- en werklocatie. Tot slot selecteren we vijf gebruikers die het ontwerp aan het eind van de sprint gaan valideren.

Dag 1: Begrijpen

Wie zijn de klanten binnen jouw industrie? Wat willen ze? In welke situaties begeven zij zich? Wie zijn de concurrenten? Welke strategie gaan we gebruiken?

Op dag 1 van de design sprint probeer je het probleem grondig te begrijpen. Je interviewt experts en klanten, en de deelnemers delen hun kennis en ervaring van het probleem. Als laatste bepaal je het doel van de sprint.

Dag 2: Ideeën genereren

Dag 2 staat in het teken van ideeën genereren. Deelnemers starten de dag met het delen van hun inzichten en voorbeelden van buiten de industrie. Ze schetsen vervolgens in vier stappen hun meest innovatieve oplossingen voor het probleem.

 

Dag 3: Besluiten

Op de derde dag beoordeel je als team de oplossingen met o.a. de dot voting techniek. De beste drie oplossingen worden gekozen. Hiervan maken ze een uitgebreide klantreis in de vorm van een storyboard.

Dag 4: Bouwen

Dag 4 staat in het teken van het bouwen van een prototype, een simpel model van de oplossingen. Dit moet zo concreet en helder zijn dat gebruikers er feedback op kunnen geven. We sluiten de dag af met het opzetten van een gebruikerstest voor de volgende dag. 

Dag 5: Valideren

Op dag 5 presenteert het team presenteert hun ontwerp aan vijf gebruikers en vraagt om feedback. Met deze feedback wordt het ontwerp aangepast. Het team evalueert de bevindingen en presenteert een advies en voorstel aan de directie. 

Wat denk je? Is het tijd voor een videocall?

Plan een afspraak met Joey, wanneer het jou uitkomt.

Welke dag komt jou het beste uit?*

Voorkeur tijdstip

Joey Gonesh | Innovatie strateeg | Froday out of the Box | Innovatiebureau Utrecht

Joey Gonesh,
Oprichter, Innovatie Strateeg

Pin It on Pinterest