Momenteel faciliteren wij strategiesessies, innovatie workshops, trainingen en presentaties ook remote.  Lees meer over onze expertise op dit gebied.

Remote Design Sprint

Met een Remote Design Sprint ontwikkel én test je een nieuw product of dienst in slechts 3 dagen.  

Ontwikkel en test nieuw product

s

Jouw klant staat centraal

5 – 7 deelnemers

}

In 3 dagen of 6 dagdelen

Volledig online

Creëer innovatieve mindset

Remote Design Sprint

Wat is een remote design sprint?
Een Remote Design Sprint is een intensief innovatieprogramma waarin je een complex probleem binnen drie dagen oplost. Online. De methode is bedacht door Google Ventures en vormt de basis voor hun baanbrekende innovaties.

Welke vragen stel je tijdens een remote design sprint?

 • Met welk innovatief businessmodel versla ik de competitie?
 • Hoe kan ik nieuwe technologieën zoals artificial intelligence, augmented reality en big data sneller inzetten voor de business?
 • Welke onderscheidende producten kan ik voor mijn klanten ontwikkelen?

Voor wie is een design sprint?

 • Algemeen directeur (CEO)
 • ICT directeur (CIO)
 • Marketing directeur (CMO)
 • Directeur operatie (COO)
 • Financieel directeur (CFO)

De voordelen van een remote design sprint

 • Binnen 3 dagen een nieuw business model, product of proces.
 • Co-creatie met klanten.
 • Krachtigere besluitvorming. Geen uitgebreide investeringsvoorstellen maar gevalideerde ideeën.

 

Resultaten Remote Design Sprint 

T

Focus op problemen vanuit de klant

Bij Remote Design Sprints staan je klanten centraal.
Alles wat je ontwerpt en test helpt de klant verder.

R

Snel bewijs of je op de goede weg bent

Met heldere validatiemomenten in de sprint weet je of je oplossing echt voldoet aan de klantwens. 

Efficiënt

Door het gebruik van bewezen methoden zoals Design Thinking en de beste digitale tools verspillen we geen moment van jullie kostbare tijd.

Unieke remote benadering

Geen organisatie is hetzelfde en elke uitdaging is uniek. Daarom vullen wij bewezen methoden aan met eigen onderzoek, modellen en online benadering.

Het Friday Out Of The Box team bracht een geweldige energie en creativiteit mee in de workshop. Mijn team was erg enthousiast over de dag zelf, en onze business stakeholders zijn erg onder de indruk van de output. Dankjewel voor een fantastische samenwerking.

Leonie Weber

Director Supply Chain Technology Europe, Nike

In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday out of the Box een nieuw innovatie programma gelanceerd. Mede door de professionele design sprint en coaching, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Ik kijk uit naar het vervolgtraject. 

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead, Hewlett Packard Enterprise

Joey, Sanne en Fieke van Friday out of the Box hadden de sessie zeer goed voorbereid. Met veel energie en in een hoog tempo ontstonden snel de contouren van een nieuw model. Het team kijkt (zeer) positief terug op de workshop. Winst is dat veel collega’s zich nu expliciet realiseren dat ons team over veel creativiteit beschikt en we daar dus vrij eenvoudig veel meer gebruik van kunnen en zullen maken.

Thomas Calis

Managing Director, Eurocept Pharmaceuticals

Programma Remote Design Sprint

Na een intake met de probleemeigenaar, bepalen we samen de 5-7 leden van het remote design sprint team. Ook kiezen we de meest geschikte digitale tools, die passen bij de organisatie. Tot slot selecteren we drie tot vijf gebruikers die het ontwerp aan het eind van de sprint gaan valideren.

Dag 1: Begrijpen

Op dag 1 start je met het uitleggen van de uitdaging en de criteria voor de oplossing. Het team stelt vragen om het probleem te verhelderen. Onze facilitators helpen het team om het doel van de remote design sprint te visualiseren. Dan onderzoeken wij het probleem. In de middag interviewen we 3-5 experts om het probleem dieper te begrijpen. Aan het einde van de eerste dag kiezen we een doel: een ambitieus maar te managen deel van het probleem.

Dag 2: Idee generatie

Dag 2 van de remote design sprint staat in het teken van idee generatie. De ochtend start met inspiratie. Elk teamlid geeft een korte presentatie over mogelijke kansen voor de oplossing. Dit kunnen voorbeelden zijn van vergelijkbare problemen opgelost in andere industrieën. Onze facilitators presenteren inspirerende klantcases en inzichten. In de middag schetst elke deelnemer zijn eigen ideale oplossing. Dit levert 10 tot 15 interessante oplossingen op. We stemmen en werken de beste 3 ideeën uit in 2 of 3 teams. Deze teams maken digitale prototypes met onze tools en templates.

Dag 3: Valideren en besluiten

Op dag 3 van de remote design sprint presenteert elk team de ideeën en oplossing aan elkaar. Na een ronde van kritische feedback verbeteren ze hun prototype. Ze valideren hun oplossingen met echte gebruikers via telefoon of video. Verrijkt met gebruikersfeedback verbetert het team hun oplossing nog een keer. De eindpresentatie van de Online Design Sprint aan de directie wordt voorbereid. Aan het einde van de dag logt de directie in op de videomeeting. Elk team presenteert het proces, probleemanalyse en de oplossing. De directie kiest de beste oplossing voor een pilot op kleine schaal.

Wat denk je? Is het tijd voor een videocall?

Plan een afspraak met Joey, wanneer het jou uitkomt.

Welke dag komt jou het beste uit?*

Voorkeur tijdstip

Joey Gonesh | Innovatie strateeg | Froday out of the Box | Innovatiebureau Utrecht

Joey Gonesh,
Oprichter, Innovatie Strateeg

Pin It on Pinterest