Momenteel faciliteren wij strategiesessies, innovatie workshops, trainingen en presentaties ook remote.  Lees meer over onze expertise op dit gebied.

Innovatiecoach

Personal trainer van je innovatieteam 

 

Innovatie in beweging
Je wilt meer uit je innovatieteam halen. 
Maar waar begin je? Heb je de laatste kennis in huis? Lukt het om de focus te behouden? En hoe houd je het project in beweging, juist als het even tegenzit? 

Teamcoach
Een innovatiecoach is de personal trainer van je innovatieteam. Met de laatste innovatietools, creatieve workshops en scherpe vragen coacht hij je team wekelijks naar succes.
 

Resultaten

Kennisopbouw

Teamleden voeren wekelijkse gesprekken met een ervaren coach en vergroten daarmee hun vaardigheden en kennis.

Z

Grip

Wij houden vinger aan de pols: we checken maandelijks of je alle verbeteracties hebt doorgevoerd.

d

Wekelijks advies

Je krijgt wekelijks een lijst met verbeteracties en bijbehorend advies in je mailbox.

Voortgang

Direct toepasbare coaching vergroot
de voortgang van het project.

“Jean Paul (Innovatiecoach) ondersteunt Jumbo Maritime met het realiseren van ons Easy Lash project. Hij maakt inzichtelijk welke resources er nodig zijn en helpt ons met de SCRUM methodiek. Daarnaast zorgt Jean Paul dat wij het project tot en met de implementatie borgen. Zo worden behaalde resultaten echt zichtbaar. Jean Paul is een pitbull die niet los laat tot de gemaakte afspraken nagekomen zijn”

Tom Milder

Innovation Lead, Jumbo Maritime

De innovatiecoach: een typische dag

De innovatiecoach heeft wekelijks contact met het team en de sponsor uit de directie. Lees hoe een typische dag verloopt.

09:00 Observeren van de standup

De innovatiecoach observeert het team tijdens de vergadering of standup. Met scherpe vragen moedigt hij het team aan zelf hun problemen op te lossen. 

10:00 Kennis delen met teamleden

De innovatiecoach spreekt individueel met de teamleden om kennis te delenIn zijn ‘innovatietoolkit’ zitten innovatiemodellen zoals Design Thinking, Lean Startup en het Business Model Canvas. Naast een persoonlijk gesprek heeft een teamlid direct extra kennis. 

14:00 Bespreking met opdrachtgever

De innovatiecoach heeft nu een scherp beeld van het project. Zijn teamleden voldoende beschikbaar? Worden de resultaten conform planning behaald? En hoe staat het met de communicatie? Hij bespreekt dit met zijn opdrachtgever: de directeur of product owner.

17:00 Mail conclusies en advies

De innovatiecoach mailt zijn conclusies en advies aan het team en de sponsor. Het team is innovatie weer de baas.

Meer informatie over innovatie coaching?

Pin It on Pinterest