Bel 06-83629521 of mail info@fridayoutofthebox.nl

INNOVATIE COACHING

Innovatie Coaching

Blijf bewegen, zelfs als je kunt falen

OVER INNOVATIE COACHING

Krijg advies, tips en aanmoediging van je persoonlijke innovatie trainer

Wat is innovatie coaching?
Innovatie coaching richt zich op het begeleiden van je innovatieteam. Je kent dit vast wel. Bij de start van een innovatieproject is de energie hoog. Het is leuk om met de toekomst van het bedrijf bezig te zijn. Maar dan gebeurt het volgende: een project valt stil of faalt. Wat doe je dan? Stoppen? Zeker niet! Dan moet je juist door gaan.

Je personal (innovatie) trainer
Zie je innovatie coach is als je personal innovatie trainer. De innovatie coach houdt jou en je team in beweging. Juist als het moeilijk wordt. Reflecteren, vragen stellen, expert advies. Allemaal tot je beschikking. En, op de plek waar het gebeurt.

Voor wie is innovatie coaching?
Innovatie coaching is voor directeuren die:

  • Hun innovatie projecten écht af willen ronden
  • Een continue check willen of ze innovatie modellen (design thinking, lean startup of het business model canvas) goed toepassen
  • Wakker willen blijven door een kritische externe expert

RESULTATEN

Wat kun je verwachten van innovatie coaching?

 

Kennis opbouw

Teamleden voeren wekelijkse gesprekken met ervaren coach

Grip

Wij checken maandelijks of je alle verbeteracties doorgevoerd hebt

Wekelijks advies

Je krijgt wekelijks een lijst met verbeteracties in je mail

Resultaten

Je krijgt coaching de zich alleen gericht op de resultaten van het project

“Jean Paul ondersteunt Jumbo Maritime met het realiseren van ons Easy Lash project. Hij maakt inzichtelijk welke resources er nodig zijn en helpt ons met de SCRUM methodiek. Daarnaast zorgt Jean Paul dat wij het project tot en met de implementatie borgen. Zo worden behaalde resultaten echt zichtbaar. Jean Paul is een pitbull die niet los laat tot de gemaakte afspraken nagekomen zijn”

Tom Milder
Innovation Lead Jumbo Maritime

DE INNOVATIECOACH: EEN TYPISCHE DAG 

Zo ziet een typische dag van een innovatie coach eruit.

De innovatiecoach is er welke week voor jou en je team. Lees hieronder hoe een typische dag eruit ziet.

09:00 Luisteren bij dagstart

Innovatie projecten worden meestal agile uitgevoerd. De teamleden bespreken tijdens dagstart (standup) wat ze willen afronden en wat hen blokkeert. De innovatie coach luistert mee en adviseert de scrum master. Hierbij let hij vooral of de teamleden blokkades specifiek toe lichten. Belangrijk, want de scrum master moet deze meteen oplossen. Elke belemmering staat het resultaat in de weg.

10:00 1 op 1 tjes met teamleden

De innovatie coach spreekt na de standup individueel met de teamleden. Elk teamlid mag een afspraak maken. Soms gaat het over de inhoud zoals een innovatiemodel als design thinking. Een andere keer over persoonlijke effectiviteit. De innovatiecoach luistert, spiegelt en helpt met het formuleren van interventies.

14:00 Reflecteren met opdrachtgever

De innovatiecoach deelt zijn inzichten met de opdrachtgever aan het einde van de dag. Dit is meestal de product owner. Hij adviseert de product owner wat hij kan doen om het innovatie team in beweging te houden. Wij ervaren dat de interne communicatie en stakeholder management vaak te weinig aandacht krijgt. Daarom is de innovatie coach hier extra alert op.

17:00 Mailen conclusies en advies

De innovatiecoach mailt zijn conclusies en adviezen aan het einde van de dag naar het team. Zo kan het team weer door.

Pin It on Pinterest