fbpx

Leren innoveren met microlearning: in kleine stappen met respect voor de dagelijkse operatie.

door | 4 maart 2021 | Coronaproof innoveren, Innovatieskills, Innovatiestrategie

Leestijd: 3 minuten

Microlearning is een nieuwe, snelle en efficiënte manier van leren die past bij deze tijd. En die past bij innovatie. Want hoe ontwikkel je toekomstgericht en houd je de operatie draaiende? Met microlearnings. Hiermee leer je in kleine gestructureerde stappen. Die goed te combineren zijn met de dagelijkse werkzaamheden. In dit artikel lees je hoe je met korte online leermomenten als team innovatiever wordt.

Microlearning. In hapklare brokken

Wat is microlearning?

Microlearning is nieuwe benadering van leren. Het is gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden en wordt in korte hapklare brokken aangeboden. 

Het doel van microlearning is om kennis over te dragen en daar snel resultaat mee te behalen. Op een zo efficiënt mogelijke manier. Je focust per leermoment op het behalen van 1 doel of taak.

Waarom leren innoveren met microlearning?

Wij zien dat bedrijven in deze tijd graag willen bewegen en creativiteit willen aanjagen. Want de wereld om ons heen verandert snel. Zo zoeken marketingafdelingen naar innovatieve mogelijkheden voor leadgeneratie, HR-afdelingen naar nieuwe manieren van samenwerken en IT-afdelingen naar slimme technologieën. 

Allemaal naast de reguliere werkzaamheden, waar al druk op ligt. Dat kan met microlearning.

 

Onze innovatie microlearnings

Onze microlearnings zijn wekelijkse lessen van maximaal 2 uur. Gericht op het leren van 1 doel of onderwerp. Online, live en interactief. Met tussen de lessen door steeds 1 gerichte huiswerkopdracht, zodat je het direct toepast. Zo leer in je innoveren in kleine herhalingen. Snel en effectief.

We hebben microlearnings ontwikkeld voor de volgende trainingen:

 


Voordelen van onze microlearning programma’s

De belangrijkste drie voordelen van microlearning zijn:

  1. Je bouwt een leerritme op, zo vergeet je de inhoud minder snel
  2. Je kunt het integreren in je dagelijkse of wekelijkse flow
  3. Het is superefficiënt (en leuk, laten we dat ook niet vergeten)

Voorbeeld: ons programma voor Design Thinking Fundamentals

Voorbeeld Microlearning Design Thinking Fundamentals


Zo ziet het microlearning programma van Design Thinking Fundamentals eruit:
Eerst bepalen we samen de uitdaging: welk complex probleem wil je oplossen met design thinking?

Daarna volgt je team 8 online lessen waarin 1 stap van onze design thinking methode wordt behandeld. Dat pas je die week toe met een huiswerkopdracht.

Na 10 weken heb je gezamenlijk 1 iteratie design thinking afgerond.

Resultaat

Je hebt een nieuwe innovatiemethode geleerd en een belangrijk probleem (deels) opgelost. Met respect voor jullie drukke agenda.

Zin in een wekelijkse les over creativiteit en innovatie? 

Heb je zin gekregen om in kleine stappen, casegericht te leren innoveren met je team? Plan dan een videocall, ik laat je graag een demo zien van onze innovatie microlearnings.

Tot Friday!

Sanne Lichtendahl
Bio Sanne Lichtendahl | Friday out of the Box

Sanne Lichtendahl is Brand director en partner bij innovatiebureau Friday out of the Box. Hier werkt ze aan creatieve proposities en conceptontwikkeling. Ook faciliteert ze trainingen en workshops aan innovatieteams. Sanne heeft een passie voor leren en werkte eerder voor verschillende hogescholen en universiteiten. Ze spreekt en schrijft regelmatig over marketing, innovatie en creativiteit.

Meer inspiratie voor innovators

Wat is innovatie? En welke typen zijn er?

Wat is innovatie? En welke typen zijn er?

Innovatie betekent letterlijk vernieuwing. Door te vernieuwen blijf je competitief. Dus innovatie is essentieel voor het voortbestaan van je bedrijf. En voor groei. Maar wat is innovatie nu eigenlijk precies? Welke soorten zijn er? En hoe doe je dat dan, innoveren?...

Coronaproof innoveren. Zo gaan wij om met de maatregelen

Coronaproof innoveren. Zo gaan wij om met de maatregelen

Coronaproof innoveren? Jazeker! Wij houden ons uiteraard aan alle regels en richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe wij hiermee omgaan bij onze projecten.  De huidige coronaregels       Was vaak en goed je handen.       Houd 1,5 meter afstand.        Blijf thuis bij...

Open innovatie: openlijk mislukt.

Open innovatie: openlijk mislukt.

Open innovatie leidt niet altijd tot de beste oplossingen. Dat besefte wasmiddelfabrikant Henkel niet toen ze vol verwachting hun open innovatie challenge aankondigden: bedenk een lekkere en frisse geur voor ons afwasmiddel. Het idee ‘Afwasmiddel met kippengeur’ kreeg...

Lost innovatie software jouw probleem op?

Lost innovatie software jouw probleem op?

“We hebben ideeën genoeg. Dus hoe kan innovatie software ons probleem dan oplossen?” Die vraag hoor ik vaker als ik over innovatie software praat. Innovatie software wordt dan, ten onrechte, gelijkgeschakeld aan ideegeneratie software. Het probleem wordt vooral gelegd...

Duik dieper in een onderwerp

Pin It on Pinterest

Share This