REMOTE design sprint

Creatieve probleemoplossing voor directeuren. In 3 dagen en 100% op afstand gefaciliteerd.

Online design sprint

Creatieve probleemoplossing voor directeuren. 100% op afstand en digitaal gefaciliteerd.

OVER REMOTE DESIGN SPRINT

Remote conceptontwikkeling voor CEO’s, COO’s en CIO’s. 

Corona heeft een geweldige impact op je business

Medewerkers moeten thuiswerken en de omzetten drogen op. Natuurlijk let je extra op je kosten. Maar er is meer dat je kunt doen. Wanneer de krachten in de markt veranderen, ontstaan namelijk ook nieuwe mogelijkheden. Door creatief denken en handelen vind je innovatieve en verrassende oplossingen, ook in deze tijd. We zien dat veel directeuren hiermee struggelen.


Gevalideerde probleemoplossing in 3 dagen

Wij hebben een een 3-daags innovatieprogramma ontwikkeld met een gestructureerde aanpak. Geheel op afstand gefaciliteerd: de Remote Design Sprint. Gebouwd op bewezen innovatiemethoden zoals Design Thinking en Lean Startup en verrijkt met onze eigen onderzoeken en digitale tools. In 3 dagen faciliteren we een team van 5-7 medewerkers om de beste oplossingen te ontwerpen voor je meest urgente probleem. 

Wat is een remote design sprint?

Een design sprint is een intensief innovatieprogramma waarin je een complex probleem binnen korte tijd oplost. De design sprint is bedacht door Google Ventures en vormt de basis voor hun baanbrekende innovaties.

Welke vragen stel je tijdens een remote design sprint?

 • Hoe zet in mijn medewerkers effectief in op afstand?
 • Welke onderscheidende producten kan ik juist nu voor mijn klanten ontwikkelen?
 • Met welke operationele verbeteringen kan ik de kosten drastisch verlagen?
 • Met welk innovatief businessmodel versla ik de competitie?
 • Hoe kan ik in deze tijd nieuwe technologieën zoals artificial intelligence, augmented reality en big data sneller inzetten voor de business?

 
Voor wie is een r
emote design sprint?

 • Algemeen directeur (CEO)
 • ICT directeur (CIO)
 • Marketing directeur (CMO)
 • Directeur operatie (COO)
 • Financieel directeur (CFO)

De voordelen van een remote design sprint

 • Binnen 3 dagen een nieuw business model, product of proces. Op afstand.
 • Goedkopere conceptontwikkeling door snelle validatie en besluiten.
 • Krachtigere besluitvorming. Geen uitgebreide investeringsvoorstellen maar gevalideerde ideeën.

 

Resultaten

Wat kun je verwachten van een remote design sprint?

 

T

Focus op problemen vanuit de klant

Bij Remote Design Sprints staan je klanten centraal.
Alles wat je ontwerpt en test helpt de klant verder.

R

Snel bewijs of je op de goede weg bent

Met heldere validatiemomenten in de sprint weet je of je oplossing echt voldoet aan de klantwens. 

Efficiënt

 Door het gebruik van bewezen methoden zoals Design Thinking en de beste digitale tools verspillen we geen moment van jullie kostbare tijd.

Unieke remote benadering

Geen organisatie is hetzelfde en elke uitdaging is uniek. Daarom vullen wij bewezen methoden aan met eigen onderzoek, modellen en online benadering.

“In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday Out Of The Box een nieuw innovatie programma gelanceerd waarbij onze collega’s worden uitgedaagd om met frisse, baanbrekende ideeën te komen. Mede door de professionele en goed voorbereide design sprint alsook de praktische coaching van Joey, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Het programma heeft een enorm positief momentum gecreëerd en ik kijk er naar uit om het vervolgtraject wederom samen met Friday Out Of The Box vorm te geven.”

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead Hewlett Packard Enterprise

PROGRAMMA-OVERZICHT

Aanpak remote design sprint

Na een intake met de probleemeigenaar, bepalen we samen de 5-7 leden van het remote design sprint team. Ook kiezen we de meest geschikte digitale tools, die passen bij de organisatie. Tot slot selecteren we drie tot vijf gebruikers die het ontwerp aan het eind van de sprint gaan valideren.

Dag 1: Begrijpen

Op dag 1 start je met het uitleggen van de uitdaging en de criteria voor de oplossing. Het team stelt vragen om het probleem te verhelderen. Onze facilitators helpen het team om het doel van de remote design sprint te visualiseren. Dan onderzoeken wij het probleem. In de middag interviewen we 3-5 experts om het probleem dieper te begrijpen. Aan het einde van de eerste dag kiezen we een doel: een ambitieus maar te managen deel van het probleem.

Dag 2: Idee generatie

Dag 2 van de remote design sprint staat in het teken van idee generatie. De ochtend start met inspiratie. Elk teamlid geeft een korte presentatie over mogelijke kansen voor de oplossing. Dit kunnen voorbeelden zijn van vergelijkbare problemen opgelost in andere industrieën. Onze facilitators presenteren inspirerende klantcases en inzichten. In de middag schetst elke deelnemer zijn eigen ideale oplossing. Dit levert 10 tot 15 interessante oplossingen op. We stemmen en werken de beste 3 ideeën uit in 2 of 3 teams. Deze teams maken digitale prototypes met onze tools en templates.

Dag 3: Valideren en besluiten

Op dag 3 van de remote design sprint presenteert elk team de ideeën en oplossing aan elkaar. Na een ronde van kritische feedback verbeteren ze hun prototype. Ze valideren hun oplossingen met echte gebruikers via telefoon of video. Verrijkt met gebruikersfeedback verbetert het team hun oplossing nog een keer. De eindpresentatie van de Online Design Sprint aan de directie wordt voorbereid. Aan het einde van de dag logt de directie in op de videomeeting. Elk team presenteert het proces, probleemanalyse en de oplossing. De directie kiest de beste oplossing voor een pilot op kleine schaal.

Meer informatie over remote design sprint?

Pin It on Pinterest