fbpx

De 5 (super)Powers van een Personal Innovator

door | 26 september 2022 | Innovatiestrategie

Leestijd: 4 minuten

Je kent het misschien wel. Je ploft na een lange dag werken op de bank en hebt nergens meer zin in. Toch moet je over 45 minuten aan de bak met je Personal Trainer. Met frisse tegenzin hijs je jezelf in je sportpak en stapt je auto in. Anderhalf uur later fileparkeer je je auto voor je huis met hernieuwde energie en een glimlach van oor tot oor. Toch maar weer gedaan! 

Dit is de kracht van een Personal Trainer. Hij moedigt aan, maakt jouw programma op maat, en coacht je door de oefeningen zodat jij fitter wordt. Met een Personal Trainer is opgeven niet langer een optie. En dat is niet anders met jouw Personal Innovator als je gebruik maakt van ons spiksplinternieuwe innovatie-abonnement Innovation as a Service. In deze blog lees je wat de superpowers van jouw Personal Innovator zijn en hoe jij hier waarde uit kunt halen.

Innovation as a Service

Innovation as a Service is hét innovatie-abonnement voor innovatiemanagers
die structureel meer innovatiekracht uit hun organisatie willen halen. Met Innovation as a Service maak je een slim innovatiejaarplan, ontwikkel je continue nieuwe innovatieskills, verras je klanten met innovatieve producten en krijg je strategisch advies.

Wat is een Personal Innovator?

Een Personal Innovator is een vernieuwer die inspireert, moeilijke vragen stelt, deze vervolgens samen oplost, trekt, sleurt en pleurt totdat jij waarde haalt uit innovatie.

Personal Innovator 5 Powers
De 5(super)Powers van een Personal Innovator

De vijf (super)powers van een Personal Innovator 

De Personal Innovator heeft vijf superpowers waarmee hij jouw ultieme stok achter de deur is: de plannenmaker, de probleemoplosser, de potentie-pakker, de professor, de productieversneller, en de professional. 

De Plannenmaker
Als je meer wilt doen met innovatie dan heb je een goed plan nodig. Want met een goed plan heb je meer focus en executiekracht. De Personal Innovator is een strategische plannenmaker die begrijpt hoe complex jouw organisatie is. Je maakt samen met jouw Personal Innovator een innovatiejaarplan met daarin de trainingen die je wilt volgen, de producten of diensten die je wilt ontwikkelen of de events die je wilt organiseren.

Oja, natuurlijk weet jouw Personal Innovator best dat de plannen ook uitgevoerd moeten worden. Daarvoor gebruikt hij de volgende vier krachten.

De Probleemoplosser
Je bent de hele dag in contact met je collega’s en dan ploppen er constant vragen op. Dus ook innovatie-vragen. De Personal Innovator is dan, als vast aanspreekunt, jouw probleemoplosser. Bel hem of haar even op en krijg snel een het advies van een expert. En kan het niet opgelost worden in een gesprek, dan plan je afspraak voor een kopje koffie op locatie. Handig toch?

De Potentie-pakker
Jouw Personal Innovator is een echte potentie-pakker. Je wilt namelijk dat elk uur dat je in innovatie stopt een productief innovatie-uur is. En dat willen wij ook. Daarom houdt de Personal Innovator scherp in de gaten of de projecten uit het innovatiejaarplan ook echt gedaan worden. Je kunt er dus op rekenen dat jouw Personal Innovator tijdens het maandelijkse gesprek concrete adviezen voor je heeft op basis van de rapportage. Zo haal je alles uit jouw innovatie-abonnement.

De Professor
Jouw vraag kan van maand tot maand verschillen. Misschien wil je de ene maand liever een aantal medewerkers trainen en de volgende maand gas geven op een nieuwe propositie met een design sprint. De Personal Innovator is dan de professor die continue jouw vraag onderzoekt, begrijpt en vertaalt naar de diensten uit jouw innovatie-abonnement.

De Professional
Je vindt snel schakelen fijn, en dat komt goed uit. Want wij ook. Dus kun je erop rekenen dat jouw Personal Innovator snel reageert op je belletje, appje of mail. Zo kun jij ook snelheid maken en de stakeholders in jouw organisatie tevredenstellen.

Je hebt kunnen lezen wat de 5 (super)powers van een Personal Innovator is in ons nieuwe innovatie-abonnement Innovation as a Service. De rol van Personal Innovator is cruciaal voor het succes van jouw Innovation as a Service abonnement want jouw Personal Innovator maakt plannen, lost problemen op, pakt alle potentie, vertaalt jouw vragen naar het team en gedraagt zich als een professional.

Jouw Personal Innovator is als jouw Personal Trainer.

Als opgeven geen optie meer is, dan wordt innovatiesucces dus een keuze.

Wil je meer weten van onze nieuwe innovatie-abonnement Innovation as a Service met daarin jouw eigen Personal Innovator? Neem persoonlijk contact op. (Want chatbots zijn zo 2021).

Wij helpen je innovatie de Baas te worden.

Tot Friday!

Nina portretfoto

Nina Hogeveen is innovatieprojectmanager bij Friday out of the Box. Na haar studie Business Innovation heeft zij eerst als pionier in de Agri & Food sector gewerkt. Nu zet ze haar talent breder in en helpt ze innovatieconsultants met haar creatieve blik, faciliteerskills en inspirerende content. Nina kan daarnaast heerlijk hockeyen.