fbpx

Wat zijn Lightning demo’s of flitsende demo’s?

door | 19 mei 2020 | Kennisbank

Leestijd: < 1 minuten

Wat zijn lightning demo’s?

Lightning demo’s zet je in tijdens een design sprint om inspiratie op te doen voor creatieve oplossingen. Lightning demo’s zijn 3 minuten durende presentaties waarin je bestaande ideeën verzamelt en samenvoegt.

Hoe werken lightning demo’s?

Elke deelnemer aan een design sprint geeft een presentatie van zijn favoriete oplossingen voor innovatieve  producten, diensten of business modellen. Iedereen noteert voor zichzelf de elementen op die hij of zij  interessant vindt. Zo krijg je een rijke inspiratiebron voor het ontwikkelen van innovatieve concepten.

Wat is het voordeel van lightning demo’s?

Volgens Jake Knapp, schrijver van het boek Sprint, gaat het bij lightning demo’s erom dat je ruw materiaal zoekt, niet dat je je concurrenten imiteert. In de praktijk blijkt dat voorbeelden van concurrenten uit dezelfde bedrijfstak te weinig inspiratie biedt. De ideeën die tot de beste oplossingen leiden, zijn vaak afkomstig van soortgelijke problemen uit andere industrieën. 

Kun je leren hoe je lightning demo’s toepast?

Ja dat kan zeker. Tijdens de training Design Thinking Fundamentals kun je leren hoe je lightning demo’s toepast. Je kunt ook een design sprint door onze ervaren facilitators laten begeleiden.