fbpx

Wat is een innovatietraining?

door | 7 oktober 2020 | Kennisbank

Leestijd: 6 minuten

Innovatietraining. Wat is het eigenlijk? En welke innovatietraining past het beste bij jouw opleidingsvraag? Op deze pagina lees je welke onderwerpen aan bod kunnen komen bij innovatietrainingen. Daarnaast vertellen we je meer over de (online en covidproof) innovatietrainingen van Friday out of the Box.

Wat is een innovatietraining?

Een innovatietraining is een training waarin je kennis en vaardigheden verwerft over innovatie. Afhankelijk van jouw rol kies je een innovatietraining die bij je past.

Innovatietraining voor directeuren
Ben je als directeur verantwoordelijk voor innovatie? Dan heb je veel aan een training waarin je leert hoe je een innovatiestrategie maakt, het beste kunt organiseren en hoe je kunt werken aan een innovatievere cultuur.

Innovatietraining voor managers
Ben je een manager dan is jouw uitdaging waarschijnlijk hoe je de beste ideeën uit jouw teams kunt halen, deze kunt prioriteren en selecteren. Daarnaast wil je als manager vaak een faciliterende rol innemen zodat je optimaal gebruik maakt van de creatieve expertise van jouw team.

Innovatietraining voor professionals
Zit je zelf in een creatief team of innovatieteam, dan is een innovatietraining waarin je leert hoe je een innovatiemethode zoals design thinking kunt toepassen interessant. Of een training waarin je jouw creatief denkvermogen een boost kan geven.

Voor elk niveau is er wel een innovatietraining waarmee jij met je de innovatiekracht van je business kunt verhogen.

Wat leer je tijdens een innovatietraining?

Onze innovatie trainingen zijn gefaseerd ontworpen. Eerst leren we je de belangrijkste kennis en vaardigheden aan. Vervolgens helpen we je bij het formuleren van jouw persoonlijke inzichten. Je kijkt nu op een andere manier naar de wereld. Tijdens de innovatietraining ontwikkel je creatief zelfvertrouwen. Daarmee durf je jouw organisatie in te gaan en innovatie aan te jagen.

 

Friday out of the Box visie op leren innoveren

Resultaat innovatietraining: je wordt een intrapreneur

Het resultaat van de innovatietraining is dus dat je zichtbaar ondernemender en creatiever gedrag vertoont. Je wordt dus echt een intrapreneur. Zo vergroot je de vernieuwingskracht van je organisatie. Je durft problemen anders te bekijken. Je durft projecten anders aan te pakken. Dit lef is wat uiteindelijk het verschil maakt voor jouw organisatie. Dat is wat wij je leren.

Welke innovatietrainingen bieden jullie aan?

Training Leiding geven aan Innovatie

Tijdens de innovatietraining Leiding geven aan Innovatie leer je hoe je een innovatiestrategie maakt, een innovatieve omgeving creëert en hoe jij je mensen aanzet tot creatief en ondernemend gedrag. De innovatietraining Leidinggeven aan innovatie is een tweedaagse training die je online of offline kunt volgen. Hierdoor is deze training covid-proof. In deze training staat oefening en interactie centraal. Daarom hanteren we een maximale groepsgrootte van zeven personen. 

Voor wie is deze training geschikt?
Deze innovatietraining is vooral geschikt voor professionals die eindverantwoordelijk zijn voor innovatie. Denk aan rollen zoals de ceo, innovatiedirecteur, innovatiemanager. Maar ook productmanager en ict-managers kunnen wat opsteken van deze innovatietraining Leiding geven aan Innovatie.

Innovatietraining Friday out of the Box | Design Thinking | Utrecht

Innovatietraining Design Thinking Fundamentals

Tijdens de innovatietraining Design Thinking Fundamentals leer je de populaire innovatiemethode Design Thinking en creatieve technieken toepassen. De innovatietraining Design Thinking Fundamentals is een tweedaagse training die je online of offline kunt volgen. Hierdoor is deze training covid-proof. In deze training staat oefening en interactie centraal. Daarom hanteren we een maximale groepsgrootte van zeven personen.

Voor wie is deze training geschikt?
Deze innovatietraining is vooral geschikt voor professionals die zelf creatieve en innovatieve ideeën willen ontwerpen en ontwikkelen. Wat uniek is aan deze innovatietraining is dat je leert innoveren volgens ons eigen design thinking model. Deze innovatietraining is vooral geschikt voor marketeers, marketing managers, projectmanagers, grafisch ontwerpers en teamleden van een innovatieteam of productontwikkelteam. Maar ook een agile teamleden zoals een scrum master of een product owner kunnen baat hebben

Training Innovatieworkshops Faciliteren

Tijdens de innovatietraining Innovatieworkshops Faciliteren Fundamentals leer je welke creatieve technieken er zijn, hoe je groepen aanzet tot creatief gedrag en hoe je complexe teamdynamiek oplost. De innovatietraining Innovatie Faciliteren Fundamentals is een tweedaagse training die je online of offline kunt volgen. Hierdoor is deze training covid-proof. In deze training staat oefening en interactie centraal. Daarom hanteren we een maximale groepsgrootte van zeven personen.

Voor wie is deze training geschikt?
Deze innovatietraining is vooral geschikt voor professionals die anderen willen aanzetten tot creatieve ideeën. Wat uniek is aan deze innovatietraining is dat je echt vanuit neurowetenschappelijke principes leert kijken naar creativiteit van teams. Als je deze principes begrijpt kun je de vele tools die er zijn gemakkelijker gebruiken. Deze innovatietraining is vooral geschikt voor managers die meer creatieve ideeën uit hun teams te halen. Of je nu marketingmanager, operationeel manager of salesmanager. Na de innovatietraining Innovatieworkshops Faciliteren Fundamentals haal jij de beste ideeën uit jouw team.

The Box | Locatie Friday out of the Box

Training Innovatieworkshops Faciliteren Advanced

De innovatietraining Innovatieworkshops Faciliteren Advanced is een tweedaagse training die je online of offline kunt volgen. Hierdoor is deze training covid-proof. In deze training staat oefening en interactie centraal. Daarom hanteren we een maximale groepsgrootte van zeven personen.Tijdens de innovatietraining Innovatieworkshops Faciliteren Advanced leer je hoe je impactvolle sessies ontwerpt zoals een brainstormsessie. Maar je gaat verder. Je leert hoe je gaming elementen toevoegt om de interactie tussen deelnemers te vergroten. Maar vooral hoe je mensgericht kunt faciliteren en wat je doet bij weerstand.

Voor wie is deze training geschikt?
Deze innovatietraining is vooral geschikt voor professionals die al ervaring hebben met het vak van faciliteren. Daarom is de deze innovatietraining vooral geschikt als je de training Innovatie Faciliteren Fundamentals hebt afgerond. Maar ook als je een ervaring hebt met faciliterende rollen zoals die van scrum master, marketingmanager, operationeel manager, salesmanager, workshop facilitator of voorzitter van vergaderingen. Na de innovatietraining Innovatie faciliteren advanced kun jij de creatieve ideeën uit jouw teams halen, zelfs als er weerstand is.

Innovatietraining Creatief Denken

Tijdens de training Creatief Denken leer je hoe je met creatieve technieken out-of-the-box ideeën ontwikkelt. En deze ideeën vervolgens vertaalt naar verrassende concepten voor producten, diensten, ervaringen of business modellen. De innovatietraining Creatief Denken is een tweedaagse training die je online of offline kunt volgen. Hierdoor is deze training covid-proof. In deze training staat oefening en interactie centraal. Daarom hanteren we een maximale groepsgrootte van zeven personen. 

 
Voor wie is deze training geschikt?
Deze innovatietraining Creatief Denken hebben we ontworpen met in ons achterhoofd iedereen die graag verrassende oplossingen bedenkt voor klanten, cliënten, studenten, burgers, collega’s of leidinggevenden. Denk aan managers, marketeers, salestijgers en productontwikkelaars. Maar ook voor professionals in agile rollen zoals scrum masters en product owners is deze training superwaardevol. Heb je behoefte aan een creatieve transformatie? Durf jij uit je comfortzone te stappen en van de gebaande paden af te wijken? Wil je bovendien een rol spelen in een creatiever klimaat in je organisatie? Dan is deze innovatietraining perfect voor jou.

The Box | Innovatielab van Friday out of the Box | Utrecht Leidsche Rijn

De voordelen van de innovatietrainingen van Friday out of the Box

  • Leren van de professionals. We zijn innovatieconsultants die onze kennis delen via training. Dat betekent dat we een actieve praktijk hebben met voorbeelden van klanten. Dit maakt de leerervaring diepgaander.
  • Prachtige locatie. Ons nieuwe innovatielab The Box is helemaal ingericht voor innovatie. Denk aan veel licht, mooie meubels en gigagrote witeboards. Helemaal ontworpen zodat jij je creativiteit kwijt kunt.
  • Casegericht. Je werkt aan je eigen case tijdens de training. Zo wordt de kans wel heel klein om niets te doen me
  • Creatief. Bye bye saaie colleges. Wij leren je door te doen.
  • Flexibel. Hele dagen, halve dagen of microlearnings. Wij kunnen ons aanpassen aan jouw innovatiehartslag. 

    Keuze maken lastig? Plan gratis opleidingsadviesgesprek

    Onze ervaren innovatieconsultants kunnen je helpen met goed advies. Plan een gratis adviesgesprek.