fbpx

Wat is rapid prototyping?

door | 17 maart 2020 | Kennisbank

Leestijd: < 1 minuten

Wat is rapid prototyping?

Rapid prototyping is innovatiemethode waarmee je snel simpele modellen maakt van je innovatieve product, dienst, proces, business model. Het woord prototypen komt van het Griekse woord prototypon wat primitieve vorm betekent. Rapid prototypes kunnen variëren van een schets, een kartonnen model tot een klikbaar digitaal demo.

Wanneer kies je voor rapid prototyping?

Het doel van een rapid prototype is om de kwaliteit van je innovatieve idee te testen. Dit kan door zelf te reflecteren op het prototype, of door feedback te vragen aan collega’s of potentiële klanten. Rapid prototyping wordt veel gebruikt bij de innovatiemethode Design Thinking tijdens ideation en prototyping workshops. Rapid prototyping is in dat geval onderdeel van een design sprint of een innovatie booster. Je kunt rapid prototyping ook inzetten als onderdeel van een hackathon

Kun je rapid prototyping leren?

Rapid prototyping is een standaard onderdeel van onze training Creatieve Technieken en Design Thinking Fundamentals. Maar wil je leren hoe je groepen begeleid (faciliteert) in het creatief denken en rapid prototyping? Dan kun je het beste de training Innovatieworkshops Faciliteren volgen.

Zelf rapid prototyping ervaren?

Wij hebben verschillende typen innovatieworkshops waarin rapid prototyping een belangrijk onderdeel is. Je kunt hierbij denken aan een ideation sessie zoals de innovatie booster, de hackathon, de design sprint en de remote design sprint.