fbpx

Hoe Buitenhuis Advies klanten activeert om radicaal betere zorg te ontwerpen

Demaco logo

Van boek De Geheelmeesters naar workshop

9 consultants getraind tot out-of-the-box facilitator

Succesvolle masterclass met 60 deelnemers

Ook je eigen workshop ontwerpen?

“Tijdens de trainingsdagen hebben we veel creatieve technieken ervaren. Door het eerst zelf te ondergaan en te oefenen kan je veel beter inschatten wat wel en wat niet werkt in een workshop. Ook in mijn dagelijkse werk maak ik nog vaak gebruik van deze technieken. Super waardevol!”
Marlies van den Born

Consultant, Buitenhuis Advies

Over Buitenhuis Advies

Adviseurs voor betere zorg

Buitenhuis Advies is een adviesbureau dat ziekenhuizen helpt met digitalisering en optimaliseren van (ICT) processen. In een team van 10 medewerkers helpen ze ziekenhuizen met de programmaplannen en implementatie van nieuwe ICT-infrastructuren. Dit doen ze door op een creatieve manier zorgprofessionals te begeleiden om een stap verder te denken over wat hen kan helpen om de zorg te verbeteren.

De uitdaging

De wens vanuit Buitenhuis Advies was om een workshop te ontwerpen voor zorgprofessionals om radicaal betere zorg te ontwerpen. Hoe je radicaal betere zorg ontwerpt? Dat schetst Martijn Buitenhuis, één van de partners van Buitenhuis Advies, in het boek Geheelmeesters. Dit boek, geschreven met Egge van der Poel en Nard Wielaard, geeft aan de hand van 5 ontwerpcriteria een beeld hoe zorgprofessionals betere zorg kunnen ontwerpen. De uitdaging voor Buitenhuis Advies was om het gedachtegoed uit het boek te vertalen naar een creatieve workshop waarmee ze  zorgprofessionals echt aan het denken konden zetten.

Klantcase Buitenhuis Advies training

Joey legt uit hoe je een out-of-the-box workshop ontwerpt. 

Klantcase Buitenhuis Advies

Deelnemers oefenen hun creatieve oefeningen en krijgen feedback.

Onze aanpak

Negen consultants van Buitenhuis volgden een 2-daagse training om zelf een out-of-the-box workshop te leren ontwerpen. Dat is niet alleen veel leuker, maar ook leerzaam voor de consultants die deze workshop uiteindelijk ook moesten faciliteren. 

De consultants leerden tijdens de eerste trainingsdag de basisprincipes van het faciliteren en het ontwerpen van creatieve workshops. Verder maakten ze kennis met verschillende brainstormtechnieken. Vervolgens ontwierpen ze in drie teams hun beste agenda, draaiboek en oefeningen. Tijdens de 2e trainingsdag oefenden ze hun beste werkvormen op elkaar. Jurylid Egge van der Poel, co-auteur van het boek Geheelmeesters, koos de meest inspirerende werkvormen. Als laatste maakten de drie teams van drie draaiboeken hun ultieme workshop! Tijd voor yoga en een borrel.

“Je onderschat hoeveel details je moet toevoegen aan het ontwerp van een workshop. Met de kennis, tools en ervaring van Friday out of the Box is het ons gelukt om als team met veel plezier en vertrouwen de eerste workshop te ontwerpen en zelf te faciliteren.”
Marlies van den Born

Consultant, Buitenhuis Advies

Klantcase Buitenhuis Advies | Friday out of the Box

Consultants van Buitenhuis Advies als facilitators.

Klantcase Buitenhuis Advies | Friday out of the Box

De resultaten voor Buitenhuis Advies

Out-of-the-box ontwerp in co-creatie met de consultants van Buitenhuis Advies
Doordat het team van consultants tijdens de training werd verdeeld in subteams hebben ze 3 verschillende ontwerpen samen gebracht tot één definitief ontwerp. Zo zijn alle krachtige elementen gebundeld tot een ijzersterk en uniek ontwerp.

Boost aan innovatiekracht
Tijdens de training werkten de consultants van Buitenhuis Advies met verschillende innovatietools en brainstormtechnieken. Zo hebben ze professioneler leren faciliteren. De consultants gebruiken de tools en technieken nog steeds in hun dagelijkse werk.

Succesvolle masterclass met 60 deelnemers
Een paar maanden na het volgen van de training was het zover: het ontwerp van de workshop kwam tot leven tijdens de Geheelmeesters masterclass. De consultants faciliteerden een sessie voor 60 zorgprofessionals, met geweldige reacties en complimenten van de deelnemers.

Nieuwe aanvragen voor Buitenhuis Advies
De aanvragen voor nieuwe workshops zijn al binnen. Zo gaat Buitenhuis Advies van boek naar workshop, naar nieuwe opdrachten voor meer innovatie in de zorg.

 

 

“Initieel kregen we de vraag of wij een workshop wilde maken van het boek de Geheelmeesters. Ik vond het leuker en waardevoller om de consultants zelf hun ideale workshop te laten ontwerpen. Naast een gave inhoudelijke workshop empower je consultants met nieuwe skills die ze ook in andere contexten kunnen gebruiken.Dat de reacties uit de markt zo positief zijn, vind ik gaaf! Dit ligt vooral aan de energie en toewijding van de consultants van Buitenhuis Advies.”
Joey Gonesh

Innovatiestrateeg, Friday out of the Box

Ook jouw eigen workshop ontwerpen?