Bel 06-83629521 of mail info@fridayoutofthebox.nl

The Footb High 5: Dapper Doen met Drones

The Footb High 5: Dapper Doen met Drones

The Footb High 5 – Dapper Doen met Drones

Je ziet ze vliegen. Nee, ik zei niet dat je gek bent. Ik bedoel drones. Tegenwoordig zijn ze overal. Deze innovatie is hot. Waarom zijn drones zo ‘in’? Wat kunnen deze kleine rakkers? In deze high five laat ik je zien hoe jij drones zakelijk kan inzetten.

#1 Vliegensvlugge reclame

Een vrij nieuwe manier van adverteren is door de inzet van drones. Hoe dan? Simpel, je bevestigt de reclameboodschap aan een drone. Zo maakt het bedrijf Uber gebruik van de files om hun diensten aan te prijzen. Slim, want deze laagvliegers kunnen overal komen. En het levert natuurlijk héél wat bekijks op. Dus, hup! Even een aantal flyers afdrukken; the sky is the limit. Letterlijk.

Afbeelding innovatie Uber adverteert met drones

Uber maakt gebruik van files door te adverteren met drones (foto: Bloomberg Technology)

#2 Drones als personal assistant

De aanname dat drones alleen praktisch zijn voor buiten is inmiddels een fabel. Tegenwoordig kunnen ze zelfs binnen worden ingezet. Dus ook binnen jouw bedrijf. Studenten van de TU te Eindhoven hebben een drone ontwikkeld die indoor medicijnen kan bezorgen en kan dienen als personal assistant. Denk je eens in; een spraakgestuurde drone die taken binnen het bedrijf op zich kan nemen. Klinkt goed, kom maar door met die personal borrelbrenger.

# 3 Thuisbezorgd

Jij wil cool en vernieuwend blijven. Dan kunnen klanten niet om je heen. Als je cool bent doen de klanten de marketing voor je. Ze zien jouw bedrijf keer op keer terug komen. Stel je voor, je handelt in etenswaren. Hoe vet zou het zijn als je je pizza’s kan laten bezorgen met een drone? Google werkt nu aan deze innovatie; Project Wing. Het zal niet heel lang meer duren voordat je hele viergangendiners kan laten bezorgen. I volunteer!

Pizza’s laten bezorgen met je drone is slechts het begin van drone innovaties (foto: New York Post)

# 4 Inspecties met drones

Drones kunnen vet goed worden ingezet daar waar geïnspecteerd wordt. Zo is Waternet speciale prototypen aan het ontwikkelen op het gebied van eDNA (DNA wat achterblijft in de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huidcellen of uitwerpselen. Hiermee kan de aanwezigheid van dieren worden aangetoond)Deze innovatie kan tot wel vier watermonsters te nemen. Dit helpt bij onderzoeken naar muskusratten. Zijn inspecties onderdeel an jouw bedrijfsprocessen? Doe dan eens een pilot met een drone.

# 5 Agri-drones

Jij wil altijd het uiterste bereiken. Strebers komen niet voor niets het verste. Duh. Drone4Agro besloot om de hoogste lat op te zoeken. Zij ontwikkelden een megadrone die akkers kan bemesten en bespuiten. Dankzij een infraroodcamera kan de drone alleen de delen van het land bemesten die het echt nodig hebben. Deze innovatie kan zelfstandig vliegen en kan een boel werk wegnemen voor de boeren.

En nu?

Oké, lachen hoor, die innovatie voor drones. Maar, wat kan ik hiermee? Superveel! Drones kunnen dienen als personal assistant, reclametool, bezorgdienst of automatisering van je inspectieproces.

Misschien is het tijd om na te denken over hoe drones jouw bedrijf verder helpen. Zie je ze nog steeds vliegen? Neem dan contact op met ons. Wij brengen je verder dan een goed idee.

Joey Gonesh
In de ogen van Joey kan het altijd beter. Met zijn Nyenrode MBA op zak maakt hij uitdagingen haarscherp, durft directeuren te challengen en stopt niet tot er resultaat is. Joey zet authentieke verhalen in om groepen innovators te begeleiden. Met zijn ‘laten we dingen in beweging zetten’ mentaliteit maakt hij bedrijven wakker en klaar om te vernieuwen met alle slimme mensen uit hun omgeving.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pin It on Pinterest

Share This