Bel 06-83629521 of mail info@fridayoutofthebox.nl

The Footb High 5 – Toffe Innovaties oktober ’17

The Footb High 5 – Toffe Innovaties oktober ’17

The Footb High 5 – Toffe Innovaties oktober ’17

Innovatie vindt dagelijks plaats. Overal om je heen worden er slimme strategieën uitgevoerd, toffe nieuwe gadgets ontwikkeld en kekke uitvindingen gedaan. Uit al dat innovatieve nieuws laat ik je de vijf meest baanbrekende innovaties van oktober zien.

Afbeelding van de innovatie: Google Pixel buds

Google Pixel buds; je eigen tolk in je oor

Stel je even voor: Je loopt lekker door Amsterdam en een Zweed stelt je een vraag. Je oortjes vertalen dit realtime voor je en antwoordt gewoon in het Nederlands. Zo ziet de toekomst eruit volgens Google. Ze ontwikkelden de Google Pixel buds; draadloze oordopjes die contact maken met de virtuele assistent van Google. De oordopjes zijn gelinkt aan je telefoon. Wanneer er een vraag wordt gesteld in een vreemde taal wordt deze direct door Google Translate vertaald.

Afbeelding van de innovatie: Flic-knoppen

Flic; de programmeerbare knop

Een knop die doet wat je maar wilt, die je kan opplakken waar je maar wilt. Dat klinkt als een innovatie voor in de toekomst, toch? Fout! Shortcut Labs ontwikkelde deze knop; Flic is een programmeerbare knop met een plaklaagje die je dus overal kan plaatsen. Met de app kan je de knop zo instellen dat je de verlichting kan regelen, muziek kan bedienen of je standaard bestelling bij Domino’s kan doen.

Afbeelding van de innovatie: Kerv-ring

Kerv ring; je pinpas aan je hand

Pinnen is verleden tijd. Tegenwoordig betaal je contactloos; helemaal hip en happening. Denk je in dat je dit met je horloge of ring kan doen, Kerv maakt het mogelijk. ABN AMRO is samen met Mastercard bezig om deze innovatie werkelijkheid te maken. Je houdt je sieraad bij de betaalautomaat en door middel van NFC-techniek wordt het geld van je rekening afgeschreven. Een ring met waarde…

Afbeelding van de innovatie: Correctbook

Correctbook; een whiteboard en schrift in één

Nooit meer last van inktvlekken aan je hand of veel te veel notitieboeken. Sam van Tol ontwikkelde de ‘Correctbook’. De Correctbook is een schrift dat werkt als een whiteboard. Je aantekeningen zijn droog in een oogwenk. Heb je een fout gemaakt? Haal dit weg met de speciale ‘eraser’ die je erbij krijgt. Een bruikbaar schrift voor tijdens het innoveren. Ook handig: sla je aantekeningen op en deel ze in de Cloud. Beter voor het milieu en super innovatief!

Afbeelding van de innovatie: siliconen huid

Camouflage robot; een siliconen huidimitatie

Door middel van een rekbare siliconenhuid een octopus imiteren. Eh, leuk hoor, maar wat is het nut van deze innovatie? Onderzoekers hebben de magische camouflagetruc van een octopus nagebootst. De ‘huid’ is een rekbaar materiaal dat wordt vol geblazen met lucht. Zo past het zich aan de omgeving aan. Met deze techniek kunnen ze robots ontwikkelen die dieren in hun natuurlijke habitat kunnen observeren. Niet alles is wat het lijkt.

Benieuwd hoe je deze innovaties kunt toepassen voor jouw bedrijf? Wij brengen je verder dan een goed idee.

Joey Gonesh
In de ogen van Joey kan het altijd beter. Met zijn Nyenrode MBA op zak maakt hij uitdagingen haarscherp, durft directeuren te challengen en stopt niet tot er resultaat is. Joey zet authentieke verhalen in om groepen innovators te begeleiden. Met zijn ‘laten we dingen in beweging zetten’ mentaliteit maakt hij bedrijven wakker en klaar om te vernieuwen met alle slimme mensen uit hun omgeving.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pin It on Pinterest

Share This