Bel 06-83629521 of mail info@fridayoutofthebox.nl

Footb high five; Scoor zakelijk met Augmented Reality

Footb high five; Scoor zakelijk met Augmented Reality

Footb high five; Scoor zakelijk met Augmented Reality (AR)

Innovatie in de tech-wereld groeit elke dag hard. Jouw bedrijf ook. Hoop ik 😉 In deze high five ga ik je vijf manieren laten zien hoe jij AR, ofwel augmented reality, toepast in jouw bedrijf. Zo groei jij nog sneller!

Wat is AR?

Denk eens terug aan de zomer van 2016. Dé hype van dat moment was Pokémon Go. Stiekem kreeg je daar al een sneak peak van de oneindige mogelijkheden van AR. De innovatie augmented reality staat voor toegevoegde werkelijkheid. Om het uit te leggen aan de hand van de game; je ziet door je camera de werkelijkheid, maar er wordt daarnaast een extra laag overheen gelegd. Hierdoor zie je dus de Pokémon op je scherm. Realiteit plus iets nieuws! Gaaf… maar hoe kun je het inzetten voor je bedrijf?

#1 Contact medewerker & klant

Ken je dat? Heb je net een tof product gekocht, gaat het stuk. Balon! ‘Even’ een belletje plegen naar klantenservice. Voor je het weet ben je een uur, twee koppen koffie en een omslachtige uitleg verder. Met AR maak jij jouw bedrijf efficiënter én praktischer. Hoe? Jij Skypet als medewerker met je klant via de Hololens van Microsoft. Als gevolg van deze innovatie kan de klant duidelijk aangeven wat het probleem is met de innovatie. Jij wijst aan waar het probleem zit. Zo wordt het probleem concreet en lossen jullie het samen veel sneller op.

Afbeelding Innovatie Microsoft Hololens

Met de vinger wijzen. Bron: Microsoft

#2 AR businesscards

Met AR kun je je bedrijf smoel geven. Het is mega-über belangrijk om je klanten te laten weten wie jij bent. Tegenwoordig gaat dat allemaal easy-peasy. Je klanten hoeven niet meer genoegen te nemen met alleen een foto op je site. Nee, je kan door middel van innovatie een persoonlijke boodschap in 360 graden-video opnemen. Vervolgens zet je deze met een QR-code op je business card. Zo kunnen je klanten jouw mooie koppie dus in vol ornaat zien door ff een code te scannen. Hoe vet!

#3 Meetings; go global!

Je hoeft niet globaal te gaan om globaal te zijn. Say what?! Goede ideeën doen zich immers niet alleen op. Met meetings kom je tot innovatie. Hoe tof is het als je met collega’s uit Maleisië of Brazilië kan vergaderen zonder direct vliegtickets op naam van je bedrijf te kopen? AR maakt het mogelijk! Door middel van hologrammen vergaderen jij en je team zonder enkel probleem. Nu nog ff in ontwikkeling, maar zoals elke innovatie zal dat niet lang duren. Grote kans dat we snel kunnen vergaderen mét hoge resolutie. Voor je het weet Skypen we met hologrammen en is het allemaal net zo bijzonder als een glaasje water. En ben je het niet eens met je collega? Geef zijn hologram dan even een tikkie op z’n neus.

Afbeelding Innovatie Hologrammen

Internationale meetings zijn geen barricade meer op weg naar innovatie. Bron: Space Between

#4 Klantbeleving & innovatie

Met AR kun je de beleving van jouw klanten vergroten.  Stel je even voor; jij hebt een concept klaar. Jouw klant wil het zien, toch? Met AR kan je het concept laten zien zonder dat je het echt op hoeft te zetten. Laat je klant bijvoorbeeld door een ruimte lopen met een AR-bril. Hij ziet dan de werkelijke wereld + jouw concept. 360 graden view. Zo kunnen jij en je klant verder kijken naar het product en naar het doel. De klant kan nu concreet aangeven wat anders moet of beter kan. Co-creëren met je klant is namelijk vet goed voor succesvoller innoveren.

#5 Designen & simuleren

Innoveer als een baas. Integreer AR in je bedrijf; ontwerp aan de hand van augmented reality. Zo kan je zien of je product werkt en ook of het ontwerp werkt. Inmiddels kan je zelfs simulaties doen met AR. Deze innovatie geeft ruimte om elk onderdeel en proces van dichterbij te kijken en testen. Ook in extremere condities. Vet efficiënt en het kost je ook nog eens minder. Ja, okay, je investeert dan goed in AR maar uiteindelijk hoef je daardoor minder (snel) prototypen op te zetten. Je kan eerst elk klein onderdeel tot in de puntjes uitdenken, nog voor je überhaupt ook maar een fysiek prototype hebt gemaakt.

Afebeelding Innovatie Design AR

3D-design was nog nooit zo concreet. Bron: Architect Magazine

You AR ready!

Tof! Jij weet nu hoe je op vijf manieren AR toe kan passen. Ben je benieuwd naar meer over augmented reality? Check ons project met de Hololens! Ben je nog niet helemaal zeker over AR of innovatie? Neem dan contact op met ons! Wij brengen je verder dan een goed idee.

Joey Gonesh
In de ogen van Joey kan het altijd beter. Met zijn Nyenrode MBA op zak maakt hij uitdagingen haarscherp, durft directeuren te challengen en stopt niet tot er resultaat is. Joey zet authentieke verhalen in om groepen innovators te begeleiden. Met zijn ‘laten we dingen in beweging zetten’ mentaliteit maakt hij bedrijven wakker en klaar om te vernieuwen met alle slimme mensen uit hun omgeving.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pin It on Pinterest

Share This