fbpx

Friday out of the Box

Op zoek naar een Design Thinking opleiding?

Leer met je team in 2 dagen problemen oplossen als een ontwerper. 

✓  Leer de methode en technieken van Design Thinking toepassen
✓  Werk aan een actuele uitdaging van je eigen organisatie
✓  Laat je creatief zelfvertrouwen groeien
✓  Door gespecialiseerde Design Thinking consultants 

Wij helpen je met een incompany Design Thinking opleiding. 

Wist je dat organisaties die Design Thinking als innovatiemethode gebruken bijna 2x zo goed presteren als hun niet-design gedreven concurrenten?

Wat is Design Thinking precies?

Design Thinking is een populaire innovatiemethode waarbij je problemen creatief oplost zoals een ontwerper. De methode bestaat uit 5 stappen: empathie, definiëren, idee generatie (ideation), prototypen en testen. Lees meet over de methode in een van ons blogs over Design Thinking

 

Design Thinking opleiding bij Friday out of the Box

Wij hebben een unieke korte opleiding voor design thinking ontworpen. Tijdens deze training Design Thinking ga je met je team Design Thinking in 2 dagen (of 4 dagdelen) toepassen op je eigen organisatie. In kleine groepen van 5 tot 7 deelnemers leren onze design thinking consultants je hoe je empathie ontwikkelt, problemen definieert, verrassende en unieke oplossingen bedenkt en je oplossing test bij klanten.

 

Wanneer is het tijd voor een opleiding Design Thinking?

Als je het kennisniveau van je medewerkers in Design Thinking en innovatie wilt verhogen

Als je het liefst wil leren van specialisten die het zelf dagelijks doen

Als je meer uit je productontwikkel- of innovatieteams wil halen

Als je unieke business ideeën wilt bedenken 

Als je klanten verliest aan nieuwe disruptieve spelers op de markt

Innovatie advies van Friday out of the Box Innovatiebureau in Utrecht

5 redenen voor een training van Friday out of the Box

Alleen incompany

Jullie cases,
meer resultaat

De specialist

Wij leren je wat wij dagelijks doen

Innovatief

Zichtbaar meer ondernemend en creatief

Creatief

Bye bye saaie colleges. Wij leren je door te doen

f

Flexibel

Hele dagen, halve dagen of losse modules. Ook online

Naast de opleiding Design Thinking kunnen we je ook helpen met…

Training Leiding geven aan innovatie

Je bent senior manager en wil een katalysator zijn voor creatief gedrag in jouw organisatie. Maar hoe doe je dat? Leer in deze 2 daagse training hoe je een innovatiestrategie maakt, een faalveilige omgeving creëert en reflecteer hoe jij je mensen met energie in beweging brengt.

Training Innovatieworkshops faciliteren

Je bent een manager of teamleider met passie voor innovatie en creativiteit. En je wilt leren hoe je de beste workshops ontwerpt en begeleidt. Leer in deze 3 daagse training welke creatieve technieken er zijn, hoe je groepen aanzet tot creatief gedrag en complexe teamdynamiek oplost.

Training Creatieve technieken

Leveren je brainstormsessie te weinig op? Pak het dan eens anders aan. Er zijn zoveel tools die je nog niet kent die effectiever en efficiënter zijn. We stellen tijdens deze 2 daagse training samen met je team een toolkit samen en leren je die nieuwe creatieve technieken toepassen.

Innovatiecoaching

Innovatieteams hebben soms wat extra support nodig. Een Innovatiecoach is de personal trainer van je innovatieteam. In zijn/haar rugzak zitten de laatste tools, scherpe vragen en een geef niet op mindset. Zo blijft je innovatieteam leren en haal je meer resultaat uit je innovatieprojecten.

Zij kozen voor training en begeleiding van Friday out of the Box

 

Logo Prorail

Het Friday Out Of The Box team bracht een geweldige energie en creativiteit mee in de workshop. Mijn team was erg enthousiast over de dag zelf, en onze business stakeholders zijn erg onder de indruk van de output. Dankjewel voor een fantastische samenwerking.

Leonie Weber

Director Supply Chain Technology Europe, Nike

In de afgelopen periode hebben wij onder begeleiding van Friday out of the Box een nieuw innovatie programma gelanceerd. Mede door de professionele design sprint en coaching, zijn er een groot aantal fantastische ideeën gegenereerd, onderzocht en doorontwikkeld. Ik kijk uit naar het vervolgtraject. 

Jeroen Bronkhorst

Innovatie Lead, Hewlett Packard Enterprise

We hebben met Friday out of the Box twee jaar op rij een Hackaton gedaan met een prettige voorbereiding en enthousiaste begeleiding. We kijken terug op ontzettend leuke en goede dagen met veel energie en fantastische ideeën van onze collega’s. Dat er maar vele Hackatons mogen volgen!

Nienke Schilstra

HR Manager, Heembouw

Veelgestelde vragen over Design Thinking opleidingen

 

Wie zijn jullie docenten en trainers?

Onze innovatie consultants zijn ervaren Design Thinking trainers. De korte opleiding Design Thinking Fundamentals wordt gegeven door Fieke Sluijs. Fieke Sluijs is ontwerper, internationaal Design Thinking trainer en facilitator en heeft gewerkt voor opdrachtgevers als Universiteit Utrecht, Team Academy, Heembouw en The Fork.

Wanneer is het verstandig om een opleiding Design Thinking te volgen?
  • Je wilt met je team nieuwe producten en diensten bedenken en ontwikkelen
  • Je verliest marktaandeel of er zijn nieuwe spelers op de markt gekomen
  • De omzet is gedaald, of je verwacht een daling
  • Je wilt weten wat mogelijkheden zijn van nieuwe technologie als AI, VR of kunstmatige intelligentie
  • Je bent op zoek naar creatieve oplossingen die nu nog niet bestaan
  • De innovatiekracht van je organisatie moet omhoog
  • Je hebt een goed business idee dat je gedetailleerd wilt ontwikkelen en testen in de markt
  • Je wil in co-creatie met collega’s en klanten nieuwe producten en diensten ontwikkelen
Wat is jullie aanpak als ik een training Design Thinking wil?

Als je contact met ons opneemt voor een opleiding Design Thinking dan starten we met een gratis innovatieconsult. In dit gesprek bespreken we de rol an innovatie in je organisatie, eventuele casussen en geven we je snelle innovatietips. We bepalen de opleidingsbehoefte van je team en bespreken het programma, die we vervolges op maat voor je maken. 

Let op! Onze trainingen en opleidingen bieden we alleen incompany aan. Omdat leren het meeste effect heeft als je dit doet binnen de context van je eigen organisatie. In de Design Thinking training wordt helemaal aangepast op jullie eigen grootste uitdaging. Die pakken jullie met de methode op. Zo wordt leren doen. En heeft een opleiding maximale impact. 

Wat is jullie visie op leren en opleiden?

Leren binnen de context van je eigen organisatie

Wij vinden dat het echte leerproces binnen de context van jouw organisatie moet plaatsvinden. Daarom bieden wij alleen incompany trainingen aan waarbij het toepassen van kennis op uitdagingen van jouw organisatie centraal staat.

Vertrouwen en lef is de motor van innovatie

In onze leerervaringen is een stevige theoretische basis belangrijk. Maar kennis leidt niet tot innovatiekracht, de juiste mindset en vertrouwen wel.

Je durft problemen anders te bekijken. Je durft projecten anders aan te pakken. Dit lef is wat uiteindelijk het verschil maakt voor jouw organisatie.

Hoe wordt mijn organisatie innovatiever van een opleiding Design Thinking?

Goede vraag. Allereerst werken wij alleen incompany. Dat betekent dat we jullie eigen casussen centraal stellen. Daarnaast vinden wij kennisoverdracht slechts het begin van het leren. Je moet het vooral doen. Wij geven dus geen saaie colleges maar interactieve werkvormen met veel energie.

Tijdens de training Design Thinking word je  uitgedaagd om de technieken daadwerkelijk in een project toe te passen. Je ontwikkelt tijdens de training bijvoorbeeld een nieuw business model, of vind een creatieve oplossing voor een actueel probleem.

Maar daar blijft het niet bij. Je leert ook hoe je hier een prototype van maakt en test deze echt bij je klanten. Op deze manier zie direct meer ondernemend en creatief gedrag in je organisatie. Met de korte opleiding Design Thinking komt er echt wat in beweging.

 

Geven jullie alleen opleidingen of kunnen jullie mij ook intensiever begeleiden?

Het liefst begeleiden we je zo intensief mogelijk om innovatie de baas te worden. Dat betekent met advies, training en begeleiding op de werkvloer. De reden is simpel: jij moet de dagelijkse business runnen, en ook je bedrijf fit houden of maken voor de toekomst. Succesvolle innovatie heeft focus nodig.

Dus we geven graag innovatie avies, maar als we je mogen helpen met de daadwerkelijke ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en business modellen dan heb je aan Friday out of the Box de ideale partij. Met een Design Sprint ontwikkel en test een nieuw product in vijf dagen.

We werken als innovatiebureau voor 50+ bedrijven in verschillende sectoren. Zie ons als jullie personal trainer die je helpt bij het bereiken van een unieke marktpositie.

Joey Gonesh tijdens Design Thinking training

Plan je gratis innovatieconsult

Advies over Design Thinking opleidingen? 

Opleidingsadvies van een ervaren innovatie consultant

✓  Past een opleiding Design Thinking bij je organisatie?
✓  Waar liggen juist nu je innovatiekansen? 

✓  Hoe kun je creatieve business ideeën genereren?
✓  Welke concrete innovatiestappen kun je vandaag nog zetten?

Welke dag komt jou het beste uit?*

Voorkeur tijdstip

Name(Vereist)
Welke dag komt jou het beste uit?*(Vereist)
Voorkeur tijdstip(Vereist)