Bel 06-83629521 of mail info@fridayoutofthebox.nl

Multidisciplinair team: de drie voordelen

Multidisciplinair team: de drie voordelen
Leestijd: 2 minuten

Multidisciplinair team: de drie voordelen

Multidisciplinaire teams komen steeds vaker voor. Als innovatiecoach help ik multidisciplinaire teams beter samen te werken en zo hun doelen te realiseren. Sommige teams gaan als een speer, andere teams minder. In dit artikel leg ik je uit wat een multidisciplinair team nu zo waardevol maakt.

Wat is een multidisciplinair team?

Een multidisciplinair team bestaat uit leden met een diverse achtergrond, bijvoorbeeld IT, Marketing, Finance en Operatie. Uit onderzoek is gebleken dat multidisciplinaire teams succesvoller zijn. Je vraagt je misschien af waarom? In mijn praktijk kom ik drie belangrijke voordelen tegen.

1: Multidisciplinaire teams creëren draagvlak

Nieuwe producten lopen het risico om niet geadopteerd te worden door de organisatie. Met een multidisciplinair team kun je dit voorkomen. Je draagt immers samen de verantwoordelijkheid. Zo begeleidde ik in 2017 een team dat werkte aan de verbetering van de Hogesnelheidslijn. Het team bestond uit engineers van Nedtrain, analisten van NS Reizigers en projectleiders van ProRail. Allemaal met hun eigen doelstellingen, belangen en (voor)oordelen.

Wat bleek?

Doordat het team multidisciplinair was er meer begrip voor elkaar. Vooroordelen ging overboord. Bij het probleem van het ‘stranden van de HSL-treinen’ schoven de teamleden de schuld niet naar elkaar, maar zochten een oplossing op hoger, bedrijfsoverstijgend niveau. Het resultaat: een groter draagvlak, omdat de oplossing door verschillende organisatieonderdelen tot stand was gekomen.

2: Multidisciplinaire teams leren sneller

In een ander multidisciplinair team waar ik mee werkte ontstond frustratie en onbegrip. In een trein werd heel vaak dezelfde bedieningsfout gemaakt en het lukte maar niet om dit te voorkomen. Dus planden we een aparte sessie.  Één teamlid kreeg de ruimte om dit uit te leggen aan de rest. De reacties van de mede-teamleden waren positief. Ineens begrepen ze veel beter waarom het zo lastig was. Of, zoals één teamlid het formuleerde:

“Ik heb me niet voldoende gerealiseerd dat een voor mij eenvoudige instructie voor iemand anders moeilijk uitvoerbaar kan zijn.”

Een mooie opening voor constructieve oplossingen!

3: Multidisciplinaire teams zijn productiever

Ik zie regelmatig niet multidisciplinaire teams vertraging oplopen. Een belangrijke schakel in het team ontbreekt dan. Met de juiste mensen aan tafel zorg je ervoor dat het team tempo kan blijven maken. Je hoeft niet te wachten op derden, maar je kunt zoveel mogelijk samen oppakken.

Zo was ik projectleider van een nieuw innovatief product met smartphones en GPS. En ik was vergeten de afdeling Legal en Privacy uit te nodigen voor het project. Wat bleek? Ons idee kende serieuze privacy-risico’s. Daardoor liep het project vertraging op. Als ik mijn projectteam slimmer had samengesteld, hadden we sneller resultaten kunnen boeken.

Dus wil je productiviteit? Betrek dan de juiste mensen bij je team.

Multidisciplinaire teams samengevat

Een multidisciplinaire samenstelling heeft veel meerwaarde en is een belangrijk kenmerk van een succesvol innovatieteam.
Multidisciplinaire teams

  • Creëren meer draagvlak
  • Leren sneller, en
  • Zijn productiever

Vond je dit artikel waardevol? Dan raad ik je aan om Innovatiecoach, waardevol of overbodig te lezen.

Tot Friday!

Jean Paul van der Loo
“Gewoon” doen wat wérkt. Daar ligt Jean Paul’s innovatiekracht. Hij brengt energie, enthousiasme en geloof. Met zijn Bedrijfskundige achtergrond maakt Jean Paul innovaties concreet en implementeerbaar. Wil je ook “gewoon” jouw idee in werkelijkheid zien? Neem dan contact op met Jean Paul.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pin It on Pinterest

Share This