Bel 06-83629521 of mail info@fridayoutofthebox.nl

Footb High five; 5 vette gadgets die jij morgen gebruikt in jouw business

Footb High five; 5 vette gadgets die jij morgen gebruikt in jouw business

Footb High five; 5 vette gadgets die jij morgen gebruikt in in jouw business

Herken je dat? Elke dag een beetje vooruit willen met je bedrijf? Natúúrlijk wil je dat! Ik ‘date je up’ met vijf supertoffe gadgets op gebied van innovatie die jij morgen al gebruikt in jouw business. Ready, set, go!

Stircle; Verdien karmapunten met koffiedrinken

Bedenk eens hoe slecht al die roerstaafjes van je dagelijkse bakkies leut zijn. Dagelijks worden er zo’n 400 miljoen staafjes weggeknikkerd. Iets met milieuvervuiling? Scott Amron besefte dit, waarschijnlijk tijdens zijn koffie-uurtje. Hij innoveerde als een baas. Amron ontwikkelde de Stircle; Een glazen koker die je koffie roert. Say what?! Deze kleine ‘barista’ draait rond en beweegt lichtjes op en neer; de inhoud wordt geroerd, Zo wordt koffieprut netjes verdeeld. Aan deze innovatie hangt een prijskaartje van $345. Redelijk pittig dus, net als die espresso-macchiato-tall-soy-foam van je… Hoe onzinnig deze innovatie ook klinkt, de economische en ecologische winst (en je karmapunten) nemen enorm toe! De Stircle roert volgens Amron 50.000 kopjes voor $0,000002 per keer. Dat is minder afval, minder CO2 en dus meer winst. Kortom, meer geld verdienen en verantwoord ondernemen.

Afbeelding innovatie; Stircle

You spin my head right round, right round… (Bron; Techcrunch)

Oculus Go; Zie de wereld en een beetje meer

Zie je wereld door een roze, eh, VR bril. Wat is dat ook alweer? Virtual Reality gebruikt technologie waarbij je je in een andere wereld waant. Meer weten over VR/AR? Check wat we hebben gedaan met de HoloLens van Microsoft. De Oculus Go kun even op je koppie zetten en… Go. Het geluid komt uit de headset, dus je hoeft geen dure headset aan te schaffen. Een klein nadeel is dat hij je positie in de ruimte niet ziet, zoals de Oculus Rift. Dit is zo verholpen; gebruik de meegeleverde controller. Het is een compacte controller met knijpkop, touchpad en terugknop. (Kun je snel op klikken als je werkgever binnenkomt en jij stiekem Call Of Duty speelt 😉 ) Deze innovatie is  lief voor je portemonnee. De goedkoopste optie heeft een intern geheugen van 32 GB en kost je €220,-. Zijn grote broer heeft een intern geheugen van 64 GB en kost je vijf tientjes meer; €270,-.

Afbeelding innovatie Oculus Go

De wereld bekijken door een witte bril. (Bron: Oculus Go)

Razer Mamba Hyperflux; Als de kat van huis is komt innovatie op tafel

Ken je dat? Zit je net achter je bureau om keihard te werken aan je nieuwste geniale innovatie, is je muis leeg. Lekker dan. Dit vond Razer ook vet irritant. Zij besloten hier wat aan te doen, hoera! Razer ontwikkelde de Razer Mamba Hyperflux. Dit is de meest epische (game)muis van nu. Deze muis is draadloos, want serieus, wie gebruikt er nog bedrade muizen? Nu hoor ik je denken; Tof, maar hoe is het batterijprobleem nou gefikst? Deze muis hoeft nooit opgeladen te worden. Nou ja, als je zo braaf bent om hem elke keer op de mat te laten liggen. Die ultrahippe muismat maakt gebruik van een magnetisch veld dat je muis constant stroom biedt. En, je signaalsterkte is altijd in orde. Razer maakt namelijk gebruik van een speciale techniek; Adaptive Frequency Technology. Dus, de muizen dansen op tafel en jij kan zonder batterijstress verder aan je geniale innovatie.

Afbeelding innovatie Razer Mamba Hyperflux

Daar heeft de Razer muis zeker kaas van gegeten. (Bron; Razer via FunkyKit)

Moasure One; Meten is weten

Meet je een Moasure One aan. Dit kleine apparaatje kan iets wat we al lang kunnen. Huh?Het kleine vierkantje meet alle afstanden, hoeken en volumes. Ohja, het dient óók nog als waterpas. Superhandig, dus weg met al die rolmaten, lasers en waterpassen. Hoe dit apparaatje nou precies werkt lees je hier. Het gebruik van dit coole hulpje is simpel. Je meet simpelweg door de Moasure One  te verplaatsen. De app geeft dan de hoek, afstand of het volume aan. Voor ongeveer €125,- heb je deze kleine rakker. Verzendkosten inbegrepen. Let op, het is een Kickstarterproject. Het doel van 20,000 pond is dik behaald, de teller staat op £76,521 op het moment van schrijven. Je kan dus zeker zijn dat je de gadget ontvangt.  Als je meer wil meten – eh, weten, hou dan de Kickstarter even in de gaten van  Moasure.

Afbeelding innovatie; Moasure One

Ik meet, ik meet… wat jij niet weet. (Bron: Moasure One via Kickstarter)

DJI Osmo Mobile 2; Net zo stabiel als jij

Stel je voor; je maakt een video voor je bedrijf. Uren gaan in je edit-werk, zeurt je collega dat je beeld niet stabiel is. Lullig! De DJI Osmo Mobile 2 helpt je. De gadget heeft een handvat, je telefoon klik je eerst in de bevestiging. De gimbal zorgt er vervolgens voor dat je camerabeelden stabiel blijven, ook al maak je een koprol! Je telefoon past zowel staand als liggend in de bevestiging. Ook tof aan deze innovatie; je kunt makkelijk stabiele timeplapses maken. Zo, lijk je ineens vet professioneel. De Osmo is licht, kan 15 uur werken (kuch, drie keer zo lang als z’n broer; Osmo Mobile 1), laadt je telefoon op en is ook nog eens stukken goedkoper. De DJI Osmo Mobile 2 heb je voor €150,- op het internet. 3,2,1, Actie!

Afbeelding innovatie DJI Osmo Mobile 2

Say cheese! (Bron; DJI via DirectImaging)

The day after…

Wow! Heb je vandaag ff vijf toffe gadgets ontdekt voor je bedrijf (en ook een beetje voor jezelluf). Nu de directie nog overtuigen! Moet wel lukken met deze blog, toch? Heb ik nog een toffe gadgets gemist? Laat het achter in de comments en geef ook een duimpje omhoog, ik ben altijd benieuwd naar nieuwe vormen van innovatie! Heb je geen idee hoe je deze, of andere, gadgets toepast binnen jouw bedrijf? Neem dan contact op! Friday out of the box brengt je verder dan een goed idee.

Joey Gonesh
In de ogen van Joey kan het altijd beter. Met zijn Nyenrode MBA op zak maakt hij uitdagingen haarscherp, durft directeuren te challengen en stopt niet tot er resultaat is. Joey zet authentieke verhalen in om groepen innovators te begeleiden. Met zijn ‘laten we dingen in beweging zetten’ mentaliteit maakt hij bedrijven wakker en klaar om te vernieuwen met alle slimme mensen uit hun omgeving.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Pin It on Pinterest

Share This